Валенсия постигна изключително драматична победа с 3:2 при гостуването си

...
Валенсия постигна изключително драматична победа с 3:2 при гостуването си
Коментари Харесай

Валенсия остава непобеден и задълбочи кризата в Реал

Валенсия реализира извънредно трагична победа с 3:2 при гостуването си на Реал Сосиедад на „ Аноета “ от шестия кръг на Примера дивисион. „ Прилепите “ не престават да бъдат непобедени от началото на сезона, до момента в който рецесията в Реал Сосиедад се задълбочи, откакто тимът стартира акцията с три триумфа, само че в този момент позволи трето следващо проваляне.

Валенсия поведе в резултата в 26-та минута, когато Гонзало Гедеш излезе самичък против Херонимо Руи, след което го преодоля и подаде на Родриго, който от близко не пропусна да вкара в опразнената врата.

Реал Сосиедад незабавно се опита да изравни резултата. В 31-та минута Уилиан Жозе насочи доста рисков удар, само че Жауме Доменех съумя да избави.

Реал Сосиедад съумя да изравни резултата в 33-та минута, когато Микел Оярсабал центрира от корнер в наказателното поле на Валенсия, където Аритс Елустондо засече топката с глава и я вкара във вратата на Доменех.

В добавеното време на първата част Доменех се отличи с ново избавяне след удара на Оярсабал.

Пред Уилиан Жозе се откри нова опция в 53-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Валенсия той стреля с глава, само че изпрати топката над напречната греда в навън.

Валенсия още веднъж поведе в резултата в 55-та минута, когато Карлос Солер пусна отличен извеждащ пас към Начо Видал, който излезе самичък против Херонимо Руи и технично го трансферира, като по този метод прати топката във вратата му.

Аднан Янузай бе доста покрай това да изравни резултата в 57-та минута, само че в последна сметка не съумя.

Реал Сосиедад съумя още веднъж да изравни резултата в 59-та минута, когато Кевин Родригес подаде към Микел Оярсабал, който с диагонален удар разстреля Доменех за 2:2.

Реал Сосиедад остана с човек по-малко на терена, откакто Субелдия бе изпъден за втори жълт картон в 68-та минута.

Валенсия също приключи мача в понижен състав, откакто и Жофри Кондогбиа бе изпъден за втори жълт картон в 79-та минута.

Валенсия означи третия гол във вратата на Реал Сосиедад, който се оказа и надвит в 85-та минута на мача. Гонзало Гедеш получи съвършен извеждащ пас в половината на домакините, след което напредна и навлезе в наказателното поле на баските. След това португалският нападател сви топката към Симоне Дзадза, а той бе клинично прецизен и вкара топката във вратата на Херонимо Руи.

При насладата след маркирания гол на Симоне Дзадза старши треньорът на Валенсия Марселино Гарсия Торал получи травма.

В добавеното време на мача футболистите на Реал Сосиедад се пробваха да стигнат до нов изравнителен гол, само че Доменех отрази отдалечен удар на Серхио Каналес, а удар на Рубен Пардо не откри задачата.

След тази победа Валенсия се изкачи на четвърто място в класирането с 12 точки, до момента в който Реал Сосиедад остана на осма позиция с 9 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР