Валенсия победи Осасуна с минималното 1:0 в мач от 25-я

...
Валенсия победи Осасуна с минималното 1:0 в мач от 25-я
Коментари Харесай

Валенсия постигна минимален успех над Осасуна и се измъкна от опасната зона

Валенсия победи Осасуна с минималното 1:0 в мач от 25-я кръг на Ла Лига. Единственото попадение бе дело на Джъстин Клюиверт. С тази победа Валенсия е към този момент 16-и с актив от 26 точки, до момента в който Осасуна остава 8-и с 34 пункта на сметката си.

Още в 5-а минута Самуел Кастийехо завъртя топката от ъгловия удар в наказателното поле и откри свободния Муктар Диакаби, който трябваше да преодолее единствено вратаря, само че от близко някакси насочи топката с глава тъкмо около дясната греда, трябваше да означи.

В 21-а минута съдията спря играта и сподели пряк червен картон на играча на Осасуна Серхио Ерера. Все отново решението бе прегледано и съдията промени първичното си присъждане, давайки единствено жълт картон. В продължението на първата част Валенсия още веднъж сътвори добър късмет от корнер, ноударът на Дженк Йозкаджар с глава мина на сантиметри над напречната греда.

Второто полувреме и двата тима бяха по-предпазливи, а в 70-а минута играчите на Валенсия имаха искания за дузпа, които не бяха почетени. Само четири минути по-късно Самуел Диаш Лино комбинира с Джъстин Клюиверт, който показва страхотна увереност да доближи топката преди няколко бранители, стреляйки от вътрешността на наказателното поле в дясната част на мрежата. Това бе страховит завършващ удар - 1:0 за Валенсия.

В 82-а минута Самуел Лино скочи високо, с цел да засече топката и отклони с глава от близко под напречната греда, само че вратарят Серхио Ерера избухна с феноменално избавяне. Само четири минути по-късно Аймар Орос от Осасуна получи червен картон. Положението обаче още веднъж бе обсъждано с ВАР, а аленият картон отново бе анулиран, откакто основният съдия промени решението си.

В продължението на срещата Валенсия имаше искания за нова дузпа, които отново не бяха почетени. Мина малко време, след което съдията самичък прегледа обстановката и отсъди углавен удар за домакините. Уго Дуро се нагърби с осъществяването, само че ударът му по трева в центъра на вратаря не бе добър и Серхио Ерера избави.

Това бе и всичко по-интересно към конфликта, който бе извоюван от Валенсия над Осасуна с минималното 1:0.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР