Валенсианската преса продължава живо да се вълнува от назначението на

...
Валенсианската преса продължава живо да се вълнува от назначението на
Коментари Харесай

В Испания си спомниха за лидерските качества на Любо и юмруците на Местайя

Валенсианската преса продължава живо да се вълнува от назначението на Любослав Пенев като ментор на дублиращия отбор на Валенсия. Вчера българинът беше показан публично, а през днешния ден стартира да води тренировки. Най-популярният състезателен вестник в столицата на Турия - Superdeporte, напомня забавна история от съблекалнята на “лос че” преди повече две десетилетия.

 По време на предсезонната подготовка Гуус Хидинк (тогава треньор на Валенсия) решил, че футболистите би трябвало скрито да изберат новия капитан. До този момента лентата била на ръката на Фернандо Гомес Коломер. Той получил едвам три гласа, в това число своя личен. Любослав Пенев бил награден с капитанската чест, откакто по-голямата част играчите дали своят вот точно за него. Въпреки че Фернандо Гомес бил валенсианец, младеж на “прилепите”, българинът Пенев спечелил съблекалнята с лидерските си качества.

Завръщането на Любо на “Местайя” напомни на доста футболни експерти и известната кавга сред тогавашният голмайстор и тогавашния президент на Валенсия Пако Роиг. През 1996 година, когато Пенев се завърнал на “Местайя” към този момент като футболист на Атлетико Мадрид, се стигнало до юмручен спор в ложата на стадиона. След него босът на валенсианци се появил пред медиите с посинено око. Още по-любопитното е, че откакто бил запитан от кореспонденти за насиненото око на Роиг, тогавашният треньор на Валенсия - починалият Луис Арагонес, избухнал в смях.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР