Валежната обстановката през последните 5 дни в страната беше тежка.

...
Валежната обстановката през последните 5 дни в страната беше тежка.
Коментари Харесай

Инж. Петър Горновски: Дисциплинирахме собствениците и операторите на язовири

Валежната ситуацията през последните 5 дни в страната беше тежка. Много язовири се изпускат следено. Това сподели пред БНР инж. Петър Горновски, ръководител на Държавната организация за метрологичен и механически контрол. Кризисният щаб към организацията следи язовирите в страната.

„ С доста съществено количество превалявания в цялата страна, само че кулминационната точка беше в Бургаско, Кърджалийско, Благоевградско. Много от язовирите са с напълнени размери “, разясни Горновски.

По думите му към този момент можем да бъдем спокойни.

„ Язовирите са основани точно, с цел да поемат високата вълна. Ако не са тези уреди, вредите биха били доста по-големи “, акцентира Петър Горновски.

„ Твърдя, че на нашето равнище и отговорности имаме безспорна съгласуваност с тези, с които работим “, добави Горновски, визирайки координацията с регионалните шефове, с Националния институт по метеорология и хидрология, със притежателите на язовири.

Горновски посочи, че има над 1 700 акта, формирани на притежателите, както и над 1100 наказателни постановления. „ Създадохме и дисциплинирахме притежателя и оператора на съответните язовири – да поставят грижи, да отделят финансови средства, с цел да ги поддържат. “
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР