Валежите започнаха от Североизточна България. Най-значителни досега са тези в

...
Валежите започнаха от Североизточна България. Най-значителни досега са тези в
Коментари Харесай

Синоптик предупреждава: Очакваме 30 см сняг в Родопите

" Валежите започнаха от Североизточна България. Най-значителни до момента са тези в Западна България, температурите съвсем на всички места са под -5 градуса. Заради вятъра в източните региони следва усложняване на ситуацията и поради продължаващите снеговалежи ". Това сподели пред БНТ синоптик Стойчева от Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките. На места преспите са стигнали до 20 см. 

" Днешният ден ще е най-тежък, ще вали през целия ден. Снежната завивка ще надвиши 30 см в Родопите. Никъде тя няма да е по 5-8 см. Най-значителни ще са преваляванията в Рило-Родопската област. Североизточна България е в заплаха от навявания и преспи. Късно довечера ще стартират да отслабват и стопират преваляванията от сняг. Вятърът ще отслабне без да стихва ", сподели още тя.

" Такива тежки кодове за на следващия ден няма да има. Но като цяло оставаме в конюнктура с ниски температури и вятър. Температурите ще продължат да падат ", добави синоптик Стойчева. " В петък ще има заплаха от поледици. Валежите в събота краткотрайно ще спрат и ще продължи стоплянето. Март ще бъде много динамичен, ще имаме стопляния, захлаждания, ще се редуват, не е изключено и да има още веднъж сняг ".

" Снежната завивка е сред 5 и 30 см сега. Над 1800 машини работят сега и ще не престават да работят, до момента в който се възстановява пътната конюнктура. " Троян карнаре " е затворен ", съобщи инж. Дончо Атанасов, ръководител на АПИ. " Тежка зимна конюнктура е, в случай че през днешния ден не се постанова неизбежно, да не се потегля да път, а тези, на които им се постанова да бъдат със зимни гуми, зимна течност за чистачките, заредени телефони и гориво догоре ", сподели още той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР