Валежите у нас ще продължават и в сряда. Интензивни дъждове,

...
Валежите у нас ще продължават и в сряда. Интензивни дъждове,
Коментари Харесай

Още дъжд и опасност от наводнения на много места у нас

Валежите у нас ще не престават и в сряда. Интензивни дъждове, гръмотевични стихии и градушки се чакат в Северозападна България до обяд, а по-късно - и в планините (Предбалкана, Стара планина, Рила, Пирин и Родопите).

Сухо и слънчево ще е единствено на югоизток. Максималните температури ще бъдат сред 28 и 33 градуса, оповестява Нова тв.

През последните 24 часа най-вече валя в Родопите и по западните скатове на Пирин, където количествата са сред 75 и 100 л/кв.м. По високите елементи на Централна Стара планина, в регионите на Шумен и Търговище преваляванията минаха 50 л/кв.м.

ОПАСНОСТ ОТ НАВОДНЕНИЯ

Дъждовете в доста елементи на България основават заплаха от наводнения. През идващото денонощие такива предизвестия има за Черни и Бели Искър. По водосбора на Марица рискът визира притоците Луда Яна и Въча. В Югозападна България ще би трябвало да се следят планинските притоци на Струма и Места.

ВРЕМЕТО Пожарна охрана ЧЕРНОМОРИЕТО

По Черноморието в сряда ще е слънчево, с раздрана облачност до обяд. След обяд и там ще се заоблачи и ще превали, само че количествата на преваляванията ще са незначителни. Живакът в термометрите ще скача до 28-30 градуса в най-топлите часове.

ВРЕМЕТО В ПЛАНИНИТЕ

Над планините ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици, на обособени места - обилни по количество. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 23 градуса, а в по-високите елементи - към 16.

ВРЕМЕТО ДО КРАЯ НА СЕДМИЦАТА

В идващите дни сериозен ще е четвъртъкът, когато още веднъж се чакат интензивни превалявания на доста места в страната. От петък и през почивните дни валежите ще понижават и ще бъдат в западната половина на страната. От събота нататък ще скочат и температурите – до 31 градуса в най-топлите часове.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР