Валежите ще продължат и ще обхванат цялата страна, като на

...
Валежите ще продължат и ще обхванат цялата страна, като на
Коментари Харесай

Времето: Предупреждения от първа и втора степен за валежи от дъж и сняг в цялата страна

Валежите ще продължат и ще обзет цялата страна, като на доста места ще са обилни по количество. Още преди обяд в планинските региони и на обособени места в Североизточна България дъждът ще минава в сняг, а до края на деня влажен сняг ще завали и на доста места в останалата част от страната. Привечер ще стартира да се образува снежна завивка. Вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще е сдържан, в Източна България - краткотрайно мощен. По планинските проходи и в Североизточна България ще има условия за виелици и навявания. Ще нахлува леден въздух и температурите ще се намаляват. Сутринта ще са сред 5° и 8°, а към 14 часа в по-голямата част от страната ще са сред 1° и 4°; в София - към 2°. 

Оранжев код за значителни превалявания е разгласен в областите Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Бургас, София област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян и Кърджали. 

Жълт код за превалявания е в действие за областите София-град, Видин, Плевен, Русе, Силистра, Търговище, Разград, Шумен, Добрич, Варна, Ямбол, Сливен, Стара Загора и Хасково. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР