Валежите ще продължат и днес, в отделни райони ще са

...
Валежите ще продължат и днес, в отделни райони ще са
Коментари Харесай

Отново валежи и гръмотевични бури

Валежите ще продължат и през днешния ден, в обособени региони ще са интензивни, с гръмотевични стихии и висока възможност за градушки. Код жълто за обилни количества е в действие в 10 области в северната половина на страната. Вятърът ще е слаб до сдържан от запад-северозапад, в Югоизточна България, където ще се задържи съвсем без дъжд, ще е сдържан от североизток. Дневните температури ще се намалят и оптималните ще са сред 26° и 31°, в София - към 26°.

През нощта превалявания и гръмотевици ще има основно в Централна Северна и Североизточна България и тук-там там се чакат обилни количества. И през утрешния ден ще продължи да се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии, на повече места в следобедните часове. Ще има и градушки. Дневните температури ще се намалят и оптималните ще бъдат сред 24° и 29°, в София - към 24°. Вятърът ще бъде слаб до сдържан от запад-северозапад, в Източна България от север-североизток.

По Черноморието облачността ще бъде забележителна и на доста места ще има превалявания и гръмотевици. Вечерта от север облачността ще стартира да понижава. Ще духа до сдържан север-североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 24° и 27°.Температурата на морската вода е 23°-24°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Облачно, с превалявания и гръмотевици ще е и в планините. Ще духа сдържан до мощен вятър от север-северозапад. Температурите и там ще се намалят още и оптималните в курортите ще са межу 15 и 22 градуса, на Алеко - към 12.

Във вторник към този момент ще бъде най-вече слънчево, единствено на обособени места в планинските региони ще превали и прегърми. Максималните температури ще са сред 27° и 32°. И в сряда ще доминира слънчево време, а температурите ще се покачат още. През нощта против четвъртък и в четвъртък превалявания ще има основно в Южна и Източна България, а в северозападната половина от страната ще има повече слънчеви часове.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР