Валежите не са малки. Това не значи, че ще вали

...
Валежите не са малки. Това не значи, че ще вали
Коментари Харесай

Рачев: Да сравняваш българското с гръцкото море е все едно да сравняваш водка с табуретка


" Валежите не са дребни. Това не значи, че ще вали непрестанно. Юли месец ще извърши нормата си на преваляванията в няколко дни единствено, през останалото време ни чака слънчево и топло време. Между 2 и 6 юли ще има валежи и гръмотевични стихии в Западна България. На обособени места - градушки ", предвижда проф. Рачев.  

Температурата на морската вода ще доближи 24-25 градуса. " Перфектно време за море. След 5 юли ще имаме тропични нощи - рано заран температурите няма да паднат под 20 градуса, а по здрач ще е задушно. Идеално за отпускарски сезон, няма да има никакви пагубни климатични феномени ", разяснява той.  

В планините това лято метеорологичните условия също ще са чудесни за отдих.   " Между 2 и 7 юли има възможност за валежи и прегърмявания в планините, само че ще бъде топло и доста слънчево ", означи Рачев.

Относно алтернативата дали да почиваме в Гърция, или България, проф. Рачев счита, че човек се усеща най-добре там, където го посрещат уместно.

" Тези, които ръководят плажовете и хотелите по морето, би трябвало да си зададат  въпроса по какъв начин да задържат българите по родното Черноморие. Има хотели на пясъка, има брегова линия чартърен. Това го няма на никое място. Трябва още веднъж да завоюваме доверието на българския консуматор. Не може да се ползват дребни хитри номера с барбарони. На министерството на туризма не му е работата да се занимава със сянката, има по-важни неща. И в Гърция има скъпи чадъри ", акцентира той. " Да сравняваш българското с гръцкото море, постоянно съм го казвал, е все едно да сравняваш водка с табуретка ", означи още климатологът в ефира на Bulgaria ON AIR.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР