Валежи тази вечер в Перник, а количеството заляло пътна артерия

...
Валежи тази вечер в Перник, а количеството заляло пътна артерия
Коментари Харесай

Валежите започнаха! Улица е под вода в роден град СНИМКИ+ВИДЕО

Валежи довечера в Перник, а количеството заляло пътна артерия в града. Това демонстрират фотоси, публикувани от перничани.

" Само за към 60 минути са паднали към 20л/кв.м ",пише от Меteo Bulgaria.

На улица в миньорския град  се вижда и бус, който минава през сектора, а водата стига до праговете на машината.

През идващите часове се чака утежняване на времето, вероятни са и наводнения.

За събота над цялата страна ще е в действие второто предизвестие - оранжев код за мощен вятър и значителни дъждове до 40 литра на квадратен метър. В Рило-Родопския масив са вероятни и извалявания до 100 литра на квадратен метър. След изборите в неделя - времето ще стартира да се стабилизира.

В столицата беше разпоредено непрекъснато наблюдаване на речните равнища и на общинските язовири. Аварийните екипи на Столичната община имат подготвеност да реагират на сигнали. Екипите на Столичен инспекторат управляват компаниите, виновни за почистването на улици и булеварди, както и на дъждоприемните шахти.

В резултат на превалявания в събота ще има обилни покачвания на речните равнища във водосборите на реките западно от река Русенски Лом в това число, в горните елементи от водосбора на р. Камчия (над бент. Камчия), в целия Източнобеломорски и Западнобеломорски басейн. Очакват се местни разливи и наводнения.
В неделя реките ще се оттичат, чакат се покачвания на равнищата на основните реки в долните им течения, предизвестяват от Министерство на околната среда и водите.

Снимки: Меteo Bulgaria, Явор Велинов



Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР