Валежи ще има главно в следобедните часове и до полунощ

...
Валежи ще има главно в следобедните часове и до полунощ
Коментари Харесай

Изпращаме Юли С Интензивни Порои И Градушки През Целия Ден!

Валежи ще има основно в следобедните часове и до среднощ съпроводени с гръмотевици. Ще има условия за градушки. В обособени региони на Западна и Централна България ще има обилни превалявания. Ще духа слаб северен вятър. Максимални температури, най-вече сред 26° и 31°, в София към 26°.

Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българска академия на науките, обявена от дежурния синоптик Христо Христов, представен от Фокус. Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Отново в следобедните часове ще има краткотрайни нараствания на облачността и на обособени места, основно по северното крайбрежие ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 28°-30°. Температурата на морската вода е 25°-26°.

Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Над планините също ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 21°, на 2000 метра – към 16°.

През първите два дни от август отново ще има валежи, само че те ще са в следобедните часове и основно в Западна и Централна България, където още веднъж са вероятни интензивни, в обособени региони, обилни превалявания. Преди обяд над източните и тук-там в южните региони ще бъде най-вече слънчево. В петък ще бъде с повече слънчеви часове. Превалявания и гръмотевици ще има единствено на обособени места в Западна България. Дневните температури в по-голямата част от страната ще са сред 28° и 33°.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР