Валежи ще има чак през втората половина на април, обяви

...
Валежи ще има чак през втората половина на април, обяви
Коментари Харесай

Дъждовете идват от тази дата през април, обяви професор Рачев по БТВ

Валежи ще има чак през втората половина на април, разгласи професор Рачев по БТВ.

В понеделник температурни върхове бяха регистрирани във Видин, Велико Търново, Монтана, Русе, Хасково и Шумен – надлежно 29,7 градуса, 30,3 градуса, 32,5 градуса, 30,2 градуса, 30,4 градус и 30,2 градуса.

„ Температурният най-много за април е в Кнежа – 35,8 градуса, тъй че имаме доста самун да изядем, с цел да стигнем до максимума. Ще отмине този фронт и ще настъпи един западен транспорт, който ще докара до нормализиране на температурите. Те обаче ще са по-високи, в сравнение с е типичното за началото на април “, изясни в „ Тази заран “ климатологът проф. Георги Рачев.

„ Оказа се, че захлаждането дружно с прекосяването на този леден фронт няма да докара до основни превалявания. Ще има обособени капки вода “, сподели още той.

Продължава един много изсъхнал интервал напред във времето, което не е добре за тази част на годината, на мнение е Рачев.

„ Надявам се във втората половина на месеца да стане онази динамичност, която е присъща за тази част на годината и макар топлото време да имаме и превалявания “, добави климатологът.

Поне до 10-11 април времето ще е топло с температури над нормата. Следващата неделя, 7 април, температурите ще са сред 21 и 25 градуса.

Следващия понеделник и вторник – 8 и 9 април, температурите в София ще стигнат 28 градуса.

Какви температури ни чакат през идващите 14 дни - разберете във видеото.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР