Валежи от сняг се очакват в почти всички части на

...
Валежи от сняг се очакват в почти всички части на
Коментари Харесай

Сняг ще вали над България! Градусите падат драстично в края на седмицата

Валежи от сняг се чакат в съвсем всички елементи на страната в края на седмицата. Захлаждането ще запоне през уикенда и ще откри своята кулминационна точка при започване на идната седмица, когато температурите ще останат ниски и даже утринните ще бъдат негативни.

През нощта против събота от северозапад ще стартира нарастване на облачността, което в събота ще обхване цялата страна. Около и след обяд ще се развие и купеста и купесто-дъждовна облачност и на обособени места, основно в Западна България и планините ще превали, допустимо е и да прегърми. Вятърът ще се ориентира от северозапад и в Дунавската низина ще се усили до сдържан. Минималните температури ще са сред 5° и 10°, а оптималните - сред 20° и 25°.

През нощта против неделя, с насочване напразно от североизток, ще стартира намаляване на температурите . Ще бъде облачно, с превалявания от дъжд, който със захлаждането в Предбалкана и високите полета в Западна България ще се примесва и краткотрайно ще минава в сняг . Значителни по количество ще са преваляванията в западните и централните региони от страната . Ще бъде прохладно и студено с температури към 14 часа сред 3° и 8°.

В понеделник ще се задържи облачно, преваляванията ще продължат, повече по количество ще са в Източна България. Вятърът ще е от север, сдържан, по морския бряг до мощен. Във вторник вятърът ще отслабне, ще стане от северозапад. Валежите ще са на по-малко места и слаби, след обяд съвсем на всички места ще спрат, а облачността ще стартира да се раздира. Ще остане относително студено.

В сряда вероятността за превалявания понижава, разкъсването и понижението на облачността ще продължи, дневните температури ще се покачат с 5-6 градуса. В четвъртък стоплянето ще продължи, облачността ще се усили, само че вероятността за превалявания остава дребна.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР