Валежи от сняг има повече в западната част на страната

...
Валежи от сняг има повече в западната част на страната
Коментари Харесай

Какво ще бъде времето през тази седмица?

Валежи от сняг има повече в западната част на страната изключително в Северозападна България, само че превалява и в цяла Северна България. Това сподели в " Денят стартира " Анна Дякова, дежурен синоптик на Национален институт по метеорология и хидрология п. Тя сподели още, че в Северозападните региони снегът ще бъде най-вече до 20 см. Днес без дъжд ще бъде остане в югоизточните региони, а в крайните югозападни снегът ще се примесва и с дъжд. Очаква се стопляне на времето в сряда.

Анна Дякова,дежурен синоптик на Национален институт по метеорология и хидрология п: Снежната завивка до в този момент е от 1-5 см. в равнинната част на Северна България в Западните региони. Повече е в северозападната част на страната до 8-9 см. и в региона на Предбалкана. Очаква се стопляне в средата на седмицата. Във връзка с дъжда е разгласен жълт код за рискови феномени. Днес ще продължи да вали, снежната завивка ще се усилва като за равнинната част чакаме някъде от 5-10 см. Само в обособени региони малко повече, а в планинските Предбалкана до 10-20, по планинските върхове повече. Районът на Предбалкана - Враца,Монтана, Белоградчик, а в останалата част ще бъде от 5-10 см., по на Изток ще бъде по-тънка.
Днес оптималните температури е Северна България ще бъдат -4 -2 градуса. В останалите част от страната от -1 - 4.
Анна Дякова,дежурен синоптик на Национален институт по метеорология и хидрология п: Очаква се дъждът да спре тази нощ, най-вече на следващия ден заран тук-там едва да превалява. През нощта против сряда ще има условия за превалявания от дъжд на обособени места и тогава поради ниските температури може да се образува поледица. Бързо стопляне ще има в сряда най-малко с 10 градуса, динамично време ще е тази седмица, вечерта против четвъртък ще има превалявания от дъжд, в петък още веднъж се чакат покачване на температури. В събота ще се появи облачност, а в неделя ще е дъждовно, само че няма да е студено
Температурите ще бъдат близки до нормата, само че малко над нея. Не извънредно по-минимални температури, както на следващия ден във вторник ще е -2, -7 градуса.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР