Валдете Дака, която вчера бе освободена от поста председател на

...
Валдете Дака, която вчера бе освободена от поста председател на
Коментари Харесай

Освободиха председателя на ЦИК в Косово, тя оспорва решението

Валдете Дака, която през вчерашния ден бе освободена от поста ръководител на, дефинира като противоконституционно и „ смешно ” решението на президента за нейното премахване.
По време на днешната конференция тя разгласи, че ще прегледа всички законови благоприятни условия да оспори това решение.
Това решение е противоконституционно и не е законосъобразно, акцентира Дака. Според нея, причините за освобождението ѝ са противозаконни, спорни и нелепи.
„ Ще прегледам всички благоприятни условия да получа по легален път правдивост, която е потъпкана от едно политическо решение и опонира на Конституцията на Република Косово и Закона за общите избори ”, сподели тя
 В Косово от през днешния ден няма комендантски час В Косово от през днешния ден няма комендантски час
Нови, облекчени ограничения за попречване на разпространяването на пандемията COVID-19 влизат в действие през днешния ден в Косово, които, наред с други...
Дака твърди, че процесът за нейното уволняване е почнал със закани от страна на тогавашната и.д. президент на страната Вьоса Османи през януари, когато ЦИК вце решение да не разреши в изборите да вземат участие лица, които са наказани през последните три години за закононарушения.
Сред тези, на които бе попречено да се кандидатират, е и актуалният министър председател Албин Курти, както и други видни лица от неговата партия Движение „ Самоопределение ”.
Османи, която на последните избори взе участие в листата на претенденти точно на тази партия, тогава се закани обществено, че ще уволни Дака и други членове на ЦИК.
Според досегашния началник на ЦИК е явно, че уволнението ѝ е поръчково и квалифицирано авансово. Тя съобщи, че през вчерашния ден, преди да разгласи решението, Османи е поискала от нея оставка, като в подмяна на това ѝ предложила публично самопризнание за досегашната работа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР