Валдас Дамбраускас е сред треньорите, водили Лудогорец, които си тръгват

...
Валдас Дамбраускас е сред треньорите, водили Лудогорец, които си тръгват
Коментари Харесай

Дамбраускас си тръгва, какво постигна с Лудогорец

Валдас Дамбраускас е измежду треньорите, водили Лудогорец, които си потеглят след относително висока успеваемост при извоюваните точки.
Литовецът води отбора в 37 срещи във всички шампионати, въпреки че в известна част от тях той бе болен от ковид и не бе отпред на „ орлите “.

В тях разградчани записаха 25 победи, пет равенства и седем загуби или приблизително по 2,1 точки на среща. Най-добри индикатори в това отношение има първият ментор на Лудогорец в елита – Ивайло Петев. Коефициентът е 2,23 точки на мач, само че би трябвало да се има поради, че той изигра единствено три мача в евротурнирите с Динамо Загреб, а точно този вид срещи смъкват успеваемостта на другите треньори. Димитър Димитров е на второ място по заработени точки на мач – 2,19. Те са реализирани от 31 победи, единствено 6 загуби и 10 равенства, написа Gong.bg.

При Херо обаче е най-балансирано съчетанието сред успеваемост в състезание и шампионатите. Той стана първенец с рекордна разлика и в това време излезе от доста сложна група в Лига Европа с водения от Нагелсман Хофенхайм, Брага и цялостния със звезди Истанбул Б.

Тройката, според цифрите, се добавя от бразилския корифей Паоло Аутуори – 2,17 точки на мач. Бившият треньор на най-малко 10 от водещите бразилски отбори има 16 победи в 26 срещи и едвам 4 провали. Интересно е, че и тук уволнението като с Дамбраускас става към мач с Левски. Литовецът обаче не води отбора против „ сините “, до момента в който Аутуори бе прецизирал напускането си, само че бе отпред на разградчани при триумфа с 2:1 над Левски на 20 октомври 2018 година. Интересно е, че Аутуори, сходно да различен някогашен треньор на разградчани – Павел Върба, прави възторг сега. Чехът влезе в групите на Лига Европа и със Спарта Прага и преди три дни победи Рейнджърс. Аутуори пък през седмицата се класира за финала на Копа Судамерикана с Атлетико Паранаезе.

На другия полюс по успеваемост са португалецът Бруно Рибейро и Едуард Ераносян. Рибейро води отбора единствено в 7 мача, като загуби четири от тях, а включително записа загуба и от Милсами Орхей. Той има по 1,00 точки на среща, до момента в който Едо е доста по-добре – 1,66, които са резултат на 5 победи, 5 равенства и 2 провали.

Критериите на Лудогорец са високи и напълно разумно неуспехите в евротурнирите не се простят. В доста от случаите повода за уволнението е представянето в шампионатите, въпреки че актът на раздялата може да е обвързван и с мач от шампионата. Сега Дамбраускас бе махнат след дуела с Цървена звезда. За Павел Върба финален мач бе провалянето от Антверпен, а Стойчо Стоев с Партизан.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР