Ваксините започват да идват регулярно в страната и вече имаме

...
Ваксините започват да идват регулярно в страната и вече имаме
Коментари Харесай

Проф. Ангелов: Ваксините започват да идват регулярно и вече имаме достатъчно

Ваксините стартират да идват регулярно в страната и към този момент имаме задоволително количества. Препаратът на „ АстраЗенека” ще бъде прилагана и на пациенти над 55 година и на тези, които са над 65 години. Това съобщи в Бяла здравният министър проф. Костадин Ангелов, осведоми БГНЕС.

Той изясни, че в случай че в четвъртък числата за 14-дневната заболеваемост от COVID-19 са под 200 на 100 хиляди души население, няма да се търсят нови ограничения. Системата на опазването на здравето може да се оправи с тези цифри, добави Ангелов.

По мотив получилото се неразбирателство с несъстоялия се старт на имунизация измежду членовете на ЦИК, здравният министър заяви, че в сряда му следва среща с управлението на комисията.

Готови сме изборите да се проведат безвредно както за членовете на изборната администрация, по този начин и за гласоподавателите, съобщи още проф. Ангелов.

„ Не обмисляме опция с антигенен тест да се влиза на територията на страната. Единственото все още решение, което е европейско решение, е влизането в България с негативен PCR тест “, беше безапелационен Ангелов.

Здравият министър е Бяла, с цел да даде старт на огромния план за рационализация на незабавната помощ в страната.

Официално планът за повече от 163 милиона лв. би трябвало да завърши в края на 2021 година, само че здравният министър сподели, че периодите сигурно ще претърпят смяна поради пандемичната конюнктура.

В рамките на плана изцяло актуализирани и осъвременени би трябвало да бъдат 237 обекта от системата на незабавната здравна помощ, включително 27-те центъра за незабавна здравна помощ с техните 170 филиала, 6 изнесени екипа в общините, както и 34-те незабавни отделения в държавните лечебни заведения.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР