Ваксините за деца от 5 до 11 години за COVID-19

...
Ваксините за деца от 5 до 11 години за COVID-19
Коментари Харесай

Асена Сербезова: Ваксините за деца срещу Covid-19 идват на 20 декември

Ваксините за деца от 5 до 11 години за COVID-19 идват на 20 декември, заяви пред публицисти в Народното събрание министърът на опазването на здравето Асена Сербезова. Tя бе единственият министър в днешния постоянен парламентарен надзор.

" Ваксините са многодозови ", посочи Сербезова. " В момента се създават инструкции от районните здравни инспекции, които ще бъдат следвани. Знаете че има над 360 пункта за имунизиране, евентуално всички те ще бъдат пригодни за тези процедури ", уточни министърът.

Относно построяването на нова Детска болница, тя изясни, че е провела среща с всички заинтригувани страни - болница " Лозенец ", Педиатричната болница " Проф. Иван Митев ", както и капиталовото сдружение и всички те не желаели обединение.

Сербезова сподели, че е направено предложение за рационализиране на съществуващите в педиатричната болница условия и следва този план да й бъде показан идната седмица.

Новият здравен министър съобщи преди този момент, по време на парламентарния надзор, че всички дейности по възможното обединение на болница „ Лозенец “ със столичната педиатрия ще бъдат обществени.

„ Уверявам ви, че окончателното решение във връзка със започнатото превръщане на посочените сдружения, което краткотрайно е спряно, ще взема след изясняване на всички обстоятелства и условия предвид на огромния публичен интерес по този въпрос и уговорката на държавното управление за бистрота и гласност на осъществяваните от него дейности ", уточни тя пред депутатите.

" Предприеманите от мен дейности по отношение на този проблем ще разгласявам обществено, с цел да съм сигурна, че ще вземем най-хубавото решение за българските деца, за работещите в двете лечебни заведения и за студентите на Медицински факултет към Софийски университет “, сподели министърът пред депутатите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР