Ваксините срещу Ковид-19 изглеждат безопасни за хора, които страдат от

...
Ваксините срещу Ковид-19 изглеждат безопасни за хора, които страдат от
Коментари Харесай

Изследване: Ваксините срещу COVID-19 са безопасни за хора с ревматични заболявания

Ваксините против Ковид-19 наподобяват безвредни за хора, които страдат от ревматични и мускулно-скелетни болести, сочат данни от английско проучване, представено от Ройтерс.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30420
Проучването на експерти от лондонския Юнивърсити колидж откри, че при по-малко от пет % от пациентите има възможност признаците на заболяването ненадейно да се влошат при слагане на препарат против новия ковид.

Заключенията са въз основата на резултати от разбори на 5121 души от 30 страни по света. Средната възраст на участниците е била 72 години, като множеството от тях са били дами. Много от доброволците са страдали от възпаления на ставите, болести на съединителната тъкан или васкулит. Те са получавали разнообразни комбинации от антиревматични медикаменти, за угнетяване на имунната система и други препарати.

Сериозно изостряне на сиптомите е регистрирано при по-малко от един % от пациентите след слагането на ваксина за Ковид-19, откриха английските учени. Като цяло те най-често се появявт при хора в дейна фаза на болестта.

" Важно е да се означи, че изострянето на симтомите може да възникне като част от... заболяване и следените проценти на припадък ще бъдат съвместими с естествения ход на болестта, а не наложително породени от ваксини против SARS-CoV-2 ", изяснява доктор Педро Мачадо от лондонския Юнивърсити колидж.

На множеството от доброволците (70%) е сложена имунизацията на " Пфайзер/Бионтех ", дози от препарата на " АстраЗенека " са получили 17% от участниците и от този на " Модерна " - 8%.

" Констатациите ни би трябвало да успокоят ревматолозите, други здравни експерти и имунизираните, насърчавайки доверието в сигурността на препаратите против Ковид-19 при хора с възпалителни ревматични заболявания ", споделя лекар Мачадо.

Изследването е оповестено в профилираното издание " Аналс ъв дъ рюматик дизийзис ", добавя Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30420  Белгия се насочва към отпадане на противоепидемичните ограничения Белгия се насочва към отпадане на противоепидемичните ограничения  Италия обмисля неопределен документ за хората с три дози ваксина Италия обмисля неопределен документ за хората с три дози ваксина  УМБАЛ УМБАЛ " Проф.д-р. Стоян Киркович " разкри спомагателни Коронавирус легла
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР