Ваксините срещу Ковид-19 идват и Европейският съюз не се нуждае

...
Ваксините срещу Ковид-19 идват и Европейският съюз не се нуждае
Коментари Харесай

Бретон: Европейският съюз не се нуждае от руския Sputnik V

 Ваксините против Ковид-19 " идват " и Европейският съюз не се нуждае от съветския Sputnik V, увери еврокомисарят, отговарящ за процеса на имунизация на Блока, представен от Bloomberg. 

Тиери Бретон, комисарят по вътрешните пазари на Европейски Съюз, даде обещание, че през април ще бъдат доставени 100 милиона дози и съобщи, че континентална Европа може да доближи имунитет до 14 юли - Денят на Бастилията във Франция.

В същото време " руснаците се борят да се доберат " до Sputnik, показа Бретон в изявление за френска телевизия. А пък немският канцлер Ангела Меркел съобщи, че страната ѝ може да стартира да ползва съветския медикамент. 

" Уважаеми комисар Бретон, апелирам, спрете да бъдете предубедени. Европейците желаят право на избор сред безвредни и ефикасни ваксини, който до момента не сте дали. Sputnik V към този момент е утвърден в 54 страни “, реагира съветският разработчик на ваксини в поредност от постове в Twitter.

Запитан за относително бавното разпространяване на ваксини в Европейски Съюз, Бретон настоя, че смъртността, обвързвана с Ковид-19 е по-висока във Англия и в Съединени американски щати, където президентът Джо Байдън съобщи, че към този момент са постигнали задачата за имунизиране на 100 милиона американци.

Европа създава към 150 милиона дози на месец, уточни Бретон, добавяйки, че той всекидневно беседва с изпълнителния шеф на AstraZeneca, с цел да ревизира до каква степен е стигнало производството.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР