Ваксините срещу COVID-19 вече ще бъдат масово достъпни в САЩ

...
Ваксините срещу COVID-19 вече ще бъдат масово достъпни в САЩ
Коментари Харесай

Д-р Фаучи прогнозира кога ваксините в САЩ ще бъдат масово достъпни

Ваксините против COVID-19 към този момент ще бъдат всеобщо налични в Съединени американски щати през април, предвижда през днешния ден водещият американски епидемиолог Антъни Фаучи, представен от Асошиейтед прес.

Д-р Фаучи, който при предходния президент Доналд Тръмп оглавяваше щаба на Белия дом за битка с новия ковид, а в този момент е основен консултант по медицинските въпроси на неговия правоприемник на поста Джо Байдън, се аргументира, че снабдяването ще се усили и множеството хора ще могат да се ваксинират. Делът на имунизираните против COVID-19 ще се усили доста през идващите месеци, сподели той по американската телевизия Ен Би Си.

Д-р Фаучи обоснова прогнозата си с идните доставки на двете утвърдени за потребление в Съединени американски щати ваксини, капацитета за разрешаване на трета и меркте, подхванати от администрацията на Байдън за повишение на потенциала за доставяне с ваксини.

Чисто логистично ще са нужни още няколко месеца за ваксиниране на пълнолетните американци, уточни шефът на американския Национален институт за алергии и инфекциозни болести. Той предвижда, че така наречен стаден имунитет може да бъде реализиран в Съединени американски щати до края на лятото.

Съединените щати са най-тежко засегнатата от пандемията страна, като са преди всичко в света по брой инфектирани с новия ковид (над 27 милиона и 200 хиляди) и смъртни случаи, свързани с причиняваното от него заболяване COVID-19 (близо 472 хиляди), по данни на университета "Джонс Хопкинс ".
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР