Ваксините срещу COVID-19, които се използват в момента, могат да

...
Ваксините срещу COVID-19, които се използват в момента, могат да
Коментари Харесай

Ваксините срещу COVID-19 ще са неефикасни след година, твърдят експерти

Ваксините против COVID-19, които се употребяват сега, могат да се окажат неефикасни след една година поради появяването на невъзприемчиви към тези препарати варианти на ковид, написа в. " ".

Изданието цитира мнението на 77 специалисти - епидемиолози и вирусолози от 28 страни. Учените взели присъединяване в анкета, проведена от обединяването " Алианс за ваксини за хората ". Две трети от специалистите смятат, че новите варианти, които ще се нуждаят от основаване на второ потомство ваксини, могат да получат необятно разпространяване в света през идващите 12 месеца.

По мнението на една трета от запитаните новите ваксини ще бъдат нужни на света единствено след 9 месеца. Участниците в допитването подчертали, че в тези страни, в които равнището на имунизация остане ниско, новите генетични разновидности на ковид ще имат по-големи шансове за разработване на резистентност към препаратите от първото потомство.

" Нови разновидности пораждат всеки ден и от време на време намират ниша, която им дава преимущества пред предшествениците им. Тези разновидности, които имат шанса да я открият, ще могат по-ефикасно да се популяризират. В някои случаи те ще могат да заобикалят реакцията на имунитета към предходните варианти, съобщи доцентът по епидемиология към Йейлския университет Грег Гонсалвес.

" Пропускайки да имунизираме целия свят, ние ще отворим вратата за все нови и нови разновидности. По този метод ще зародят варианти, имащи резистентност към днешните ваксини. За да се оправим с тях, ще бъде нужно да се вършат нови имунизации ", добави той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР