Ваксините срещу Covid-19, базирани на иРНК технология (mRNA), не причиняват

...
Ваксините срещу Covid-19, базирани на иРНК технология (mRNA), не причиняват
Коментари Харесай

ЕМА: иРНК ваксините не водят до усложнения при бременни

Ваксините против Covid-19, основани на иРНК технология (mRNA), не предизвикват затруднения при бременност при бъдещите майки и техните бебета. Това обявиха от Европейския регулатор по медикаментите след обстоен обзор на няколко изследвания, представен от БНР.

Прегледът, основан на изследвания, включващи към 65 000 бременности на разнообразни стадии, не открива никакви признаци за по-висок риск от затруднения, спонтанни аборти, преждевременни раждания или тежки странични резултати при неродените бебета от иРНК имунизациите, заяви EMA. Към момента Covid имунизациите, основани на иРНК технология, които се ползват в границите на Европейския съюз са тези на Pfizer/BioNTech и на Moderna.
Френски професор не стопира да изрича друго мнение за иРНК имунизациите
Представяме ви персоналното мнение, изразено от френския доктор проф. Кристиан Перон по отношение на иРНК имунизациите против COVID-19, което той споделя...
Прочети повече
" Ползите от приемането на иРНК Covid ваксини по време на бременност надвишават всички вероятни опасности за бъдещите майки и неродените бебета “, сподели още европейският лекарствен орган. Прегледът на вътрешния екип на EMA също по този начин откри, че имунизациите против Covid-19 са също толкоз ефикасни за понижаване на риска от хоспитализация и гибел при бременни дами, както и при тези, които не са бременни.

Няколко страни от Европейски Съюз към този момент утвърдиха потреблението на ваксини против Covid-19 за бременни и поддръжката на EMA за иРНК имунизации евентуално ще ускори акциите за имунизация в страните, които разчитат на научния опит на регулатора.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР