Ваксините, разработвани за COVID-19, няма да станат панацея за коронавируса

...
Ваксините, разработвани за COVID-19, няма да станат панацея за коронавируса
Коментари Харесай

Ваксините срещу COVID-19 ще действат максимум година

Ваксините, разработвани за COVID-19, няма да станат панацея за ковид и ще имат деяние най-много една година. С такова предизвестие излезе ръководителят на работната група на държавното управление на Англия по имунизациите Кейт Бингам.
" В сегашния миг се приема, че имунизациите ще бъдат ефикасни в границите на една година, " сподели Бингам в изявление за " Financial Times ".
" Загрижена съм, че хората се надяват на универсално лекарство за заболяването, само че евентуално няма да има такова. Дори две дози от имунизацията (втората за възстановяване на успеваемостта на лечението) могат да работят за малко време “, сподели тя.
В тази връзка ръководителят на работната група не изключи, че " ще е нужна годишна имунизация ".
" В момента се стремим да понижим най-малко рисковете от болестта, да спасим животи ", добави тя.
Предположенията на Бингам, както показва изданието, се основават на редица медицински изследвания, които демонстрират, че при пациенти, претърпели ковид, равнището на антитела внезапно понижава след няколко седмици, снижавайки развития имунитет.
Обединеното кралство подписа съглашение за доставка на 60 милиона дози коронавирусна ваксина, взаимно създадени от френската фармацевтична корпорация „ Sanofi “ и английската компания GSK („ GlaxoSmithKline “). Предполага се, че през лятото на 2021 година към този момент ще бъдат имунизирани здравните служащи, обществените служащи и британците с хронични болести. Освен това държавното управление е открило " значими партньорства " с водещи фармацевтични компании като „ BioNTech “, „ Pfizer “ и „ Valneva “ за доставка на почти 90 милиона дози ваксини, съобщи министърът на бизнеса, енергетиката и индустриалната тактика Алок Шарма.
Някои разработчици към този момент оповестиха вероятната цена на имунизациите. Така американската компания за биотехнологии „ Moderna “ има намерение да дефинира цена за коронавирусната си ваксина от 50-60 $ за курс на имунизация, което е към 25-30 $ за доза. В същото време американската „ Pfizer “ и немската „ BioNTtech “, които предходната седмица се договориха с държавното управление на Съединени американски щати за доставката на 100 милиона дози, оцениха имунизациите си на $19,5 за доза, а британско-шведската „ AstraZenec “ - на $3-4.
В понеделник „ Moderna “ разгласи прехода към третата фаза на клиничните тествания на пробна ваксина, в която ще вземат участие към 30 000 доброволци.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 29 юли
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР