Ваксините пазят от усложнения и смърт и числата в Здравната

...
Ваксините пазят от усложнения и смърт и числата в Здравната
Коментари Харесай

Сербезова призна: 24.7% от заразените са ваксинирани - ваксините не пазят от заразяване

Ваксините пазят от затруднения и гибел и числата в Здравната осведомителна система демонстрират, че 90% от хората в интензивни отделения са неимунизирани. Относно бустерна доза - от над 31 000 изгубили борбата, единствено 8 от тях са били с бустер, а множеството от тях са над 80-годишна възраст. 

Това изясни министърът на опазването на здравето проф. Асена Сербезова в отговор на въпрос от страна на депутата от " Възраждане " Елена Гунчев " Защо са нужни ваксини, като данните сочат, че 24.7% от инфектираните са имунизирани и какво постанова зеления документ? ". Министърът е на чуване пред депутатите в Комисията по опазване на здравето в Народното събрание.

Сербезова призна, че в действителност 24.7% от инфектираните са имунизирани - имунизациите не пазят от заразяване, само че пазят от гибел. А по отношение на смисъла на зеления документ министърът счита, че цитираните от нея данни го демонстрират. В отговор на въпрос дали имунизациите са минали изцяло всички стадии на клинични тествания - отговорът на Сербезова бе сбит и безапелационен: Да.

Асена Сербезова даде и информация: Към 12 януари 2022 г - 3.2 млн. имунизирани у нас, което обгръща 1.5 млн. лица със приключен имунизационен курс, като в цифрата влизат 434 019 бустерни дози. Постигнатият имунизационен обсег в страната е над 30%, което обаче ни дефинира едно от последните места в Европейски Съюз, по тази причина и имунизацията е главен приоритет на Министерство на здравеопазването.

Тя посочи, че към този момент има резултати от проучване, направено за българската популация, съгласно което по огромната част от хората у нас биха се ваксинирали, в случай че имат по-подробна информация на наличен език, информацията би трябвало да разсейва страхове и терзания. Завършва се нова информационна тактика, в нея няма да има апел " Моля, ваксинирайте се ", а ще е ориентирана към опита на хора, които са се ваксинирали и са били с хронични болести, бременни дами, родили живи и здрави деца, и хора с пост коронавирус синдром. От " Продължаваме промяната " предложиха да има уебсайт за нежелани реакции след ваксини, изясни в детайли министърът.

Сербезова бе безапелационна в умозаключение, че утвърдените имунизациите са при ускорена централизирана процедура, употребява се научният капацитет на 27 страни-членки и са минали всички клинични тествания.

В отговор на въпрос на депутата от Движение за права и свободи Хасан Адемов за опашки пред имунизационните кабинети, Сербезова сподели, че в действителност има засилен интерес за имунизацията след оповестяване на мярката от 75 лева за пенсионер и са сложени 100 000 дози. Активно се работи за обезпечаване на мобилни екипи, най-много в домовете при трудноподвижни хора и се усилва работното време на съществуващи такива. Основният проблем е, че медицинският личен състав е в дефицит.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР