Ваксините не са дрехи, не са кренвирши, за да избираме

...
Ваксините не са дрехи, не са кренвирши, за да избираме
Коментари Харесай

Експерт-вирусолог: Новият мутант на К-19 не е по-опасен, а ваксините не са кренвирши, за да ги избираме

Ваксините не са облекла, не са кренвирши, с цел да избираме какви да си сложим. Това ще го каже лекуващия доктор, съобщи ръководителят на отдел „ Вирусология “ в Националния център по заразни и паразитни заболявания доцент Любомира Николаева – Гломб.

„ 270 000 са имунизирани в Англия, а се оповестява единствено за шест случая на тежка алергична реакция, само че с мощни противоалергични средства казусът при тях е овладян. Половин милион са към този момент с ваксина в Съединени американски щати “, добави тя. 

Според нея новият мутант на COVID-19 не може да се назова вариант и не е по-опасен от предшественика си.

„ Постепенно новият вид на ковид а измества съществуващите до момента. Това се вижда само на генетично равнище. В тежестта на болестта няма смяна ”, съобщи доцент Гломб. 

„ Във Англия се следи едно 70-процентно нарастване на заболеваемостта, само че не се знае още дали това не се дължи и на покачвания растеж на проучване. В момента там има стратегия за по-голям обсег на проучване ”, добави тя. 

По думите й новият вид на COVID-19 е засечен за първи път в проба от пациент на 20-ти септември, само че доникъде на ноември към 28 % от изследваните проби към този момент са носители на тази разновидност, а на 9-ти декември 62 % от пробите към този момент са с нея.

Доц. Любомира Николаева – Гломб показа, че би си поставила ваксина , само че защото към този момент е боледувала от COVID-19 и в тялото й има антитела, избира да отсрочи ваксина цията си след месец март. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР