Ваксините не предпазват от инфектирането, но могат да ни защитят

...
Ваксините не предпазват от инфектирането, но могат да ни защитят
Коментари Харесай

Светило в медицината обясни кой не трябва да се ваксинира

 Ваксините не защищават от инфектирането, само че могат да ни защитят от тежки затруднения при вируса и може би от гибел. Това съобщи шефът на Българския кардиологичен институт проф. Владимир Данов.

" Има въпроси и учредения за терзания - имунизациите бяха създадени в рекордно къси периоди, действителната им успеваемост остава под въпрос, няма по какъв начин да се знае за дълготрайните последици върху здравето на хората ", уточни той в " България заран ".

Проф. Данов добави, че още е последовател на профилактиката, а като потвърден медикамент уточни " Хидроксихлорохин ".  

" Нашите резултати са красноречиви. При 1500 души медицински личен състав единствено 38 са били позитивни, те обаче не са били подложени на профилактика с медикамента и не са били предпазени. След като те приложиха лекуване с " Хидроксихлорохин ", антибиотик и цинк, изкараха заболяването в напълно леки форми ", разяснява той пред .

По думите му " Хидроксихлорохин " -ът алкализира средата и вирусът не може да навлезе в клетъчното ядро, не може да се развъжда.

Според него бременните, децата под 16-годишна възрасти и преболедувалите Ковид-19 няма потребност да се имунизират. Проф. Данов добави, че персонално той би се ваксинирал, когато се увери, че имунизацията е безвредна. 

" В огромен % от пациентите, които са били болни от Ковид-19, остават проблеми, които са свързани най-често със сърдечно-съдовата система, нервната система, както и бъбреците и най-често белия дроб ", уточни проф. Данов.

По думите му най-често сърцето е наранено и се развива миокардит, а сърцетуптенето може да бъде знак за начален инфаркт.

" Проблемът на самото заболяване във втората му фаза в действителност са микроемболиите. Това са съществени отклонения в здравословното положение, които би трябвало да бъдат под ръката на експерт ", съобщи още експертът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР