Ваксините не намаляват риска от дълъг COVID-19 при хора, които

...
Ваксините не намаляват риска от дълъг COVID-19 при хора, които
Коментари Харесай

Остава рискът от дълъг COVID-19 при заразени въпреки имунизацията

Ваксините не понижават риска от дълъг COVID-19 при хора, които са се заразили макар имунизацията, съобщи Ройтерс, като цитира английско изследване.

Препаратите против новия ковид обаче са високо ефикасни при обезпечаването на отбрана против тежко протичане на инфекцията.

Учени от Оксфордския университет наблюдават в продължение на шест месеца 9479 имунизирани доброволци, диагностицирани с COVID-19 и същия брой хора, които са инфектирани, само че не са ваксинирани. В съпоставяне с втората група, при тези с подложен препарат има " доста по-малък риск от тежки затруднения от COVID-19 " като нужда от настаняване в интензивно поделение, оказване на помощ при дишането или формиране на тромб в краката или белия дроб, изяснява Максим Таке от Оксфордския университет.

Други затруднения от вируса, измежду които и дълъг COVID-19, се появяват с идентична периодичност, без значение дали е направена имунизация или не, открива научният екип.

" Ваксините към момента са отличен метод за попречване на затруднения от COVID-19, защото защищават от инфекцията преди всичко, " споделя още Таке.

Заключенията обаче демонстрират, че инфектираните, които са ваксинирани, би трябвало да бъдат бдителни за евентуални последици от боледуването.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР