Ваксините на Пфайзер и АстраЗенека са ефективни срещу индийския вариант

...
Ваксините на Пфайзер и АстраЗенека са ефективни срещу индийския вариант
Коментари Харесай

Ваксините на Пфайзер и АстраЗенека са ефективни срещу индийския вариант на новия коронавирус

Ваксините на " Пфайзер " и " АстраЗенека " са ефикасни против индийския вид на новия при сложени две дози, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Британският министър на опазването на здравето Мат Ханкок сподели, че резултатите от на Националната здравна работа на Англия са доста значими и ще разрешат да бъдат понижени рестриктивните мерки. Но данните към момента не са рецензирани.
Две дози от са 88 % ефикасни против заболяване със признаци (т.е. да се разболееш въобще, а не по какъв начин ще го караш) от индийския вид B.1.617.2 и 93 % против английския вид B.1.1.7. Ефикасността на след две дози е надлежно 60 и 66 %. Припомняме, че за триумф при ефикасността от противогрипните ваксини се смята границата от 50 %, а нерядко и това е непостижимо.
Ефективността на двете ваксини е 33 % срещи индийския вид три седмици след слагането на първата доза, при 50 % против английския вид. Затова е доста значимо да бъдат сложени и двете дози от инжекцията, акцентира Мат Ханкок.
 Над 60 страни приканиха: Спрете патентите за Covid-ваксини Над 60 страни приканиха: Спрете патентите за Covid-ваксини
Над 60 страни желаеха в специфичен документ, изпратен до СТО, отвод от отбрана на интелектуалната благосъстоятелност за ваксини против Covid-19...
Все още няма задоволително насъбрани данни, с цел да се извади съответстващо умозаключение до каква степен имунизациите защищават от тежко заболяване - т.е. въпреки всичко да се разболееш, само че да не би трябвало да влизаш в болница.
Британското държавно управление възнамерява да анулира останалите ограничавания по отношение на новия ковид на 21 юни.
Ваксинацията против новия ковид във Англия стартира през декември предходната година първо с препарата на " Пфайзер ", а по-късно от януари и с " АстраЗенека ". От април се употребява и имунизацията на " Модерна ".
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР