Ваксинирайте се, ваксините са сигурни и по този начин пазите

Ваксинирайте се, ваксините са сигурни и по този начин пазите ...

Урсула фон дер Лайен към българите: Ваксинирайте се


"Ваксинирайте се, ваксините са сигурни и по този начин пазите не само себе си, но и другите". Това каза пред БНТ председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Днес в Страсбург тя произнесе своята годишна реч за състоянието на Съюза. Важните теми в нея бяха - пандемията, върховенството на закона, Афганистан и младите хора.

"Докато пандемията не бъде изкоренена, обществото ни ще продължава да бъде потънало в скръб. Нечии сърца никога няма да успеем да излекуваме, нечии житейски истории никога няма да завършим и никога няма да успеем да върнем времето на децата ни. Изправени сме пред нови и трайни предизвикателства в свят, който се възстановява — и разрушава — неравномерно", каза в речта си Урсула фон дер Лайен.

България продължава да бъде на опашката на Европа по брой ваксинирани лица от началото на пандемията. Към момента под 16% от българските граждани са напълно ваксинирани (с две игли) срещу коронавируса, докато в страни като Италия и Франция процентът е близо 65. В България се шири недоверие към ваксините, въпреки че бе доказано, че над 90% от починалите от COVID-19 не са били ваксинирани. Нови 83 души загубиха битката срещу болестта през последното денонощие в България, докато "експерти" като Атанас Мангъров разпространяват фалшива информация по медиите.

Източник: fakti.bg