Ваксинираните в Съединените щати вече могат да са без маска

...
Ваксинираните в Съединените щати вече могат да са без маска
Коментари Харесай

Ваксинираните в САЩ няма да носят маски, Байдън приветства великия ден

Ваксинираните в Съединените щати към този момент могат да са без маска навън и на множеството места на закрито, като за тях отпада условието да съблюдават физическа отдалеченост.

Решението е на американските центрове за надзор и профилактика на болесттите. То се базира на струпване на данни, които демонстрират извънредно високата успеваемост на имунизациите.

Маски ще се изискват обаче в самолети и публичния превоз, както и на летища и гари.

Пристигащите в Съединените щати, които са изцяло имунизирани, ще бъдат тествани в границите на три дни. Друга опция е да потвърдят, че са се възстановили след прекаран Ковид през последните три месеца.

Президентът Джо Байдън назова популярен ден за Америка решението за отпадането на рестриктивните мерки. Байдън и вицепрезидентът Камала Харис също се появиха без маски в розовата градина на Белия дом.

В същото време Съединени американски щати не са удовлетворени от изследването на събитията към разпространяването на ковид, осъществено от Световната здравна организация (СЗО) и упорстват за продължение на работата в тази посока, съобщи през вчерашния ден американският държавен секретар Антъни Блинкън след диалозите си с австралийската външна министърка Марис Пейн, предадоха международните организации.

Не сме удовлетворени от първичното следствие. Поддържаме продължение на следствието, с цел да се обясни какво е станало с Covid-19. Това е доста значимо, тъй като би трябвало да разберем какво се е случило, в случай че желаеме да разполагаме с по-добри благоприятни условия да предотвратяваме това в бъдеще, сподели Блинкън.

Според американския държавен секретар продължаването на следствието е належащо също за подсилване на международната система за опазване на здравето, с цел да се подсигурява попречване, идентифициране и понижаване на вредите при бъдещи пандемии.

Това би трябвало да стартира с ясно схващане на станалото. Въпросът не е просто да обвиним някого, а по-скоро да разберем какво се е случило, с цел да предприемем ефикасни дейности в бъдеще.

Необходима е отчетност. Знаем, че в първите дни на пандемията Китай не даде навременен достъп на интернационалните специалисти, не даде навреме информация, имаше незадоволителна бистрота.

Трябва да научим повече, с цел да достигнем до действително схващане на това, какво се е случило. След това дружно, в това число с Китай, ще вземем ограничения за подсилване на международната система (за здравеопазване), уточни Блинкън.

През март беше оповестен отчет на интернационална група специалисти от визитата им през януари-февруари в Китай за изследване на произхода на ковид. Специалистите обаче не стигнаха до еднопосочен извод.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР