Ваксинираните срещу COVID-19 студенти в Румъния ще имат предимство при

...
Ваксинираните срещу COVID-19 студенти в Румъния ще имат предимство при
Коментари Харесай

Настаняват с предимство ваксинирани и преболедували студенти в общежитията в Румъния

Ваксинираните против COVID-19 студенти в Румъния ще имат преимущество при настаняване в общежитие, заяви през днешния ден министърът на образованието Сорин Къмпяну на тържественото разкриване на образователната година в Университета по агрономия, оповестява телевизия Диджи 24.

Министърът посочи, че такова е било настояването на университетите и че то ще бъде включено в обща заповед на министерствата на образованието и на опазването на здравето.



" Над 80 % от настанените в общежитията студенти са имунизирани и аз им благодаря за разбирането на значимостта на имунизацията ", сподели министърът на образованието и изрази вяра, че и останалите 20 % ще решат да се имунизират скоро.

Университетът по агрономия има огромен потенциал за настаняване - близо 4000 места за към 12 000 студенти и е допустимо и разделно настаняване на тези, които към момента не са се ваксинирали, означи министърът. Той уточни, че в общата заповед на двете министерства ще бъде включено предугаждане за преимущество при настаняване в общежитие на имунизирани студенти и на притежатели на зелен документ - тези, които са минали през заболяването през последните 180 дни.

Заповедта ще бъде годна за всички университети в страната.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР