Ваксинирането в ЕС ще започне между 27 и 29 декември,

...
Ваксинирането в ЕС ще започне между 27 и 29 декември,
Коментари Харесай

Фон дер Лайен обеща на европейците старт на ваксинирането между 26 и 29 декември


Ваксинирането в Европейски Съюз ще стартира сред 27 и 29 декември, заяви в " Туитър " ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Говорителят на Европейската комисия Ерик Мамер посочи, че доставките ще стартират на 26 декември, в случай че Европейската организация по медикаментите даде позволение за достъп до европейския пазар на първата ваксина на " Пфайзер ", като решението ѝ се чака идната седмица. Мамер добави, че следва и даването на разрешителни на имунизациите на другите сдружения, с които Комисията е сключила контракт.

Същевременно сътрудника му Стефан де Керсмакер заяви, че Комисията е почнала проучвателни договаряния с фармацевтичната компания " Новавакс " за вероятно закупуване на 100 млн. дози ваксини. Той посочи, че в допълнение могат да бъдат закупени още толкоз. Това е 7-ата компания, с която Комисията договаря, откакто към този момент подписа контракт за закупуване на ваксини с 6 други фармацевтични сдружения.

" На 27, 28 и 29 декември имунизацията ще стартира в целия Европейски Съюз ", написа Урсула фон дер Лайен в " Туитър ". Преди това тя прикани за съгласуван старт на имунизиране то в едни същи ден във всички 27 страни от Европейски Съюз.

Шефът на Европейска комисия прикани страните членки на Европейски Съюз " да стартират бързо с имунизацията дружно, в един и същи ден ", добавяйки, че членовете на блока ще минат през ковид ната пандемия " дружно и обединени “.

Европейската организация по медикаментите (EMA) съобщи по-рано тази седмица, че експертната комисия ще събере в понеделник (21-ви декември), с цел да оцени имунизацията, създадена от американската компания Pfizer и немския ѝ сътрудник BioNTech.

Доставките ще стартират на 26 декември от местата за произвеждане на ваксини в Белгия и Германия, само че Комисията съобщи, че всяка от 27-те страни на Европейски Съюз ще зависи от организирането и координирането на личните си стратегии за имунизация.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР