Ваксинирането срещу COVID-19 трябва да стане максимално бързо, ако не

...
Ваксинирането срещу COVID-19 трябва да стане максимално бързо, ако не
Коментари Харесай

Кирил Петков: Образователният министър също ще подпише заповед за зелени сертификати, но е нужен и дебат с антиваксъри

„ Ваксинирането против COVID-19 би трябвало да стане оптимално бързо, в случай че не желаеме Омикрон да провокира последваща вълна. А това, което научих през днешния ден е, че тя може да бъде още в средата на януари. Надявах се да е в края, само че може да е и по-рано и има броени дни, които не би трябвало да изпускаме.

Неслучайно подписах заповедта за Министерски Съвет. Министърът на образованието през днешния ден или най-късно в понеделник ще подпише същата заповед за " администрация без COVID-19 ”. Той обаче уточни, че това не е задоволително и ще се наложи да има експертен спор и диалози с " антиваксъри ", тъй като хората имат вяра на подправени вести.
Учени получиха конфиденциални документи за страничните резултати от имунизацията на Pfizer против COVID-19
Документи, оповестени от Агенцията по храните и медикаментите (FDA), разкриват, че производителят на медикаменти Pfizer е записал близ...
Прочети повече
Това съобщи министър председателят Кирил Петков след първата си среща с Урсула фон дер Лайен в Брюксел.

За мораториума върху цените на тока и водата

Относно мораториума върху цените на тока Петков уточни, че това ще даде опция на новото държавно управление да направи цялостен разбор. „ Най-лесно е било постоянно - давайте семействата да заплащат за всичките проблеми. Трябва да създадем разбор. Ако забележим, че системата се дисбалансира, макар този разбор, тогава в края на март ще би трябвало да има някаква проверка на цените ”, разяснява министър председателят.

Министър-председателят е на мнение, че цените не могат да се покачват, единствено тъй като някой е предложил това и то в средата на зимния сезон. „ Може да се окаже, че това са правилните числа, само че не е добре в деня, когато се заклехме, това да бъде моментът за повдигане на цените. Това ми наподобява като политическо придвижване, което не е градивно за българските семейства ”, счита Петков. Той добави, че няма риск хората да останат без ток.
Германски евродепутат повдига значими въпроси за успеваемостта на имунизациите против COVID-19 пред Екологичен потенциал (ВИДЕО)
В залата на Европейския парламент, немският евродепутат Николаус Фест (AfD, националистическата " Алтернатива за Германия " ) изиска да...
Прочети повече
За връзките със Северна Македония

По отношение на районен съд Македония министър председателят съобщи, че позицията е ясна и тя е записана в съдружното съглашение. „ Трябва да надградим позицията ни с тези работни групи, които не би трябвало да са политически акт, а да си свършат действително работата. Това значи да приказваме за инфраструктура – железопътната линия на София със Скопие би трябвало най-сетне да се случи.

В стопански проект – хубаво е македонските бизнеси да могат да продават на българския пазар и надлежно български бизнеси да са на македонския пазар. Историята е значима, само че това не може да е единствената тематика. Българският интерес би трябвало да бъде предпазен, само че той би трябвало да бъде и надграден ”, акцентира той.

За срещата с Урсула фон дер Лайен
Кирил Петков дава обещание поврат в договарянията със Северна Македония пред Financial Times
Новоизбраният министър председател Кирил Петков на България даде изявление пред Financial Times, в което декларира, че България ще предложи " нов развой...
Прочети повече
" Имахме доста добър диалог с ръководителя на Европейска комисия. Тя имаше доста положителен и градивен звук ". Нашата задача да премахнем корупцията в България, която е една от главните спирачки за Плана за възобновяване, е доста по-амбициозна, в сравнение с даже те са се надявали. Мисля, че ръководителят на Европейска комисия много хареса твърдата ни позиция по този въпрос ", акцентира Петков.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР