Ваксинирането е важна стъпка за ограничаване на пандемията. Дори с

...
Ваксинирането е важна стъпка за ограничаване на пандемията. Дори с
Коментари Харесай

Проф. Ива Христова: Когато се ваксинират основните рискови групи, ще има голямо снижение на заболелите

" Ваксинирането е значима стъпка за ограничение на пандемията. Дори с 95% успеваемост да са и даже имунитетът да не е дълготраен – несъмнено това е изходът от пандемията. Когато се имунизират главните рискови групи, ще има огромно смъкване на заболелите ". Това сподели проф. Ива Христова – заместник-директор на Националния център по заразни и паразитни заболявания, в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия.
Експертът добави, че се чака след Нова година да дойдат първите и да стартира имунизирането на рисковите лица. По думите й имунизацията е голяма стъпка, само че не би трябвало единствено на нея да се разчита.
 Вероятното бъдеще: Не можеш да пътуваш без да си имунизиран против ковид Вероятното бъдеще: Не можеш да пътуваш без да си имунизиран против ковид
Международните полети могат още веднъж да се развият през идната година, само че с ново предписание: Пътуващите до избрани страни би трябвало да б...
" От Националния център по заразни и паразитни заболявания доста деликатно следим заболеваемостта. Мерките би трябвало да продължат, другояче оптимизма ни ще се окаже краткотраен ", предизвести тя. Според нея по-строгите ограничения дават добър резултат. " Това е потвърдено във всички страни, в които те бяха приложени. Напълно конкретизирана е зависимостта сред стягането на ограниченията и намаляването на броя на заболелите, което е значимо поради, задъхващата се здравна система, сподели още проф. Христова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР