Ваксини срещу антракс за всички преживни животни в Североизточна България.

...
Ваксини срещу антракс за всички преживни животни в Североизточна България.
Коментари Харесай

Ваксини срещу антракс искат ветеринари

Ваксини против антракс за всички преживни животни в Североизточна България. За това упорства представителството на Българския ветеринарен съюз в Разград, оповестява БНР.

Ветеринарите желаят в този рисков за заболяването регион да бъдат обновени годишните пролетни имунизации . Към момента законовата уредба е животните да се имунизират единствено там, където през последните 30 години е имало антракс. Спорите на рисковата болест обаче оставали в почвата до 100 години, съобщи ръководителят на районната браншова организация доктор Стойко Колев . " Проблемът за този антракс е само в това, че преди 10 години тази имунизация беше спряна в тези рискови области ", акцентира доктор Стоев.

 Предотвратена е заплахата от разпространяване на антракс в Разградско Обновена
Предотвратена е заплахата от разпространяване на антракс в Разградско

С полиция са закарали болен овцевъд в болница

На работна среща за разискване на ограниченията за недопускане на разпространяването на болестта в Областната администрация беше оповестено, че с изключение на почналата всеобща имунизация в село Трабище и идната стерилизация на животновъдни обекти там, по заповед на Агенцията за сигурност на храните в района се предприеме надзор върху месопреработвателните и млекодобивните предприятия.

Следи се и недопускане на нерегламентирана продажба на първични материали и храни от скотски генезис и кожи в региона.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР