Ваксини на Pfizer, чийто срок на годност е изтекъл още

...
Ваксини на Pfizer, чийто срок на годност е изтекъл още
Коментари Харесай

260 души във Франция са получили ковид ваксини с изтекъл срок на годност и ще бъдат ваксинирани наново

Ваксини на Pfizer, чийто период на валидност е изминал още на 5 септември, са били инжектирани сред 7 и 21 септември на към 260 души във Франция, включително на възпитаници. За това алармираха френски медии.

Според Регионалната здравна организация на района Оверн-Рона-Алпи в източната част на Франция става дума за „ групова неточност “ . От Агенцията твърдят, че няма мотив за терзания, защото не е открит риск за здравето на инжектираните, оповестява Le Figaro.
 Франция възнамерява да удължи изключителното състояние до идващото лято Франция възнамерява да удължи изключителното състояние до идващото лято
Франция възнамерява да удължи въведеното поради ковид изключително състояние до лятото на идната година, с цел да се оправи с продълж...

Независимо от това случаят провокира терзания. Сред имунизираните с тези дози са били и 100 възпитаници от седем междинни учебни заведения в района.

„ Наистина бих желала да успокоя хората, че няма заплаха за здравето на засегнатите “, упорства Сесилия Хаас, шеф на щаба на Регионалната здравна организация.

Дори да е по този начин обаче, няма и гаранции, че тези ваксини с изминал период са ефикасни против Covid-19, написа France Bleu Loire.

Родителите на засегнатите възпитаници са били предизвестени, че на децата им ще бъдат препоръчани нови дати за имунизация, защото тази няма да се смята за годна. 
 Франция: Макрон прикани учениците да се имунизират Франция: Макрон прикани учениците да се имунизират
Еманюел Макрон прикани във видеообръщение  френските възпитаници да се имунизират против ковид. Изявлението му беше във връзка на...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР