Ваксинацията срещу коронавируса в Гърция върви успешно, като от началото

...
Ваксинацията срещу коронавируса в Гърция върви успешно, като от началото
Коментари Харесай

Ваксинираните в Гърция вече са 160 000

Ваксинацията против ковид в Гърция върви сполучливо, като от началото й на 27 декември до момента са имунизирани 160 000 души, заяви през днешния ден държавният представител Христос Тарандилис.

Нашата тактика е ясна: ние продължаваме защитата и усилваме контраатаката. Операцията по имунизация под името "Свобода " се организира в сходство с целите на Националния имунизационен комитет. Механизмът работи дейно. От петък стартира записването за имунизация за хората на възраст от 80 до 84 години и готовността на жителите да се записват е на доста задоволително ниво. От 27 декември са направени към 160 000 имунизации, уточни Тарандилис.

Говорителят заяви, че в същото време е почнала и по-сложната интервенция по имунизация на жителите на островите, която се реализира в четири стадия според от тяхното население. Операцията е почнала от островите, на които има лечебни заведения, и последователно се уголемява. Особено внимание се отделя на имунизацията на островите с население под 1000 поданици, която ще стартира от 27 януари с остров Кастелоризо, като се планува имунизация на всички поданици над 18 години, които желаят това, посочи представителят.

Тарандилис сподели, че Гърция съгласно последната седмична карта на Европейския център за профилактика и надзор на болесттите продължава да се намира в много по-добро състояние от болшинството европейски страни от позиция на разпространяването на ковид. Докато съвсем цяла Европа е маркирана в червен цвят, Гърция е в оранжево и тя е съвсем единствената европейска страна със "зелени зони ", уточни представителят. Той посочи, че разновидността на вируса е сериозен проблем както на европейско, по този начин и на интернационално равнище. Тарандилис съобщи, че от първите дни на появяването на нови варианти на вируса в Гърция работи строга система на надзор със седемдневна карантина за идващите. Той добави, че министерството на опазването на здравето в съдействие с Европейския център за профилактика и надзор на болесттите взима ограничения за усилване на наблюдението и диагностика на новите варианти в цяла Гърция.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР