Ваксинацията срещу коронавирус в Германия може да стане задължителна от

...
Ваксинацията срещу коронавирус в Германия може да стане задължителна от
Коментари Харесай

Нови ограничения за неваксинираните в Германия


Ваксинацията против ковид в Германия може да стане наложителна от февруари, откакто този въпрос бъде гласуван от Бундестага, разгласи канцлерът Ангела Меркел, която напуща поста си, представена от БГНЕС.

Германия ще наложи също необятни ограничавания на национално равнище за обществени контакти за неимунизирани лица, което локалните медии разказват като „ заключване за неимунизираните “.

На неимунизираните хора ще бъде неразрешено да посещават магазини за несъществени артикули и събития, в случай че неотдавна не са се възстановили от Covid. „ Културата и свободното време в цялата страна ще бъдат налични единствено за тези, които са били имунизирани или оздравели “, сподели Меркел.

Дискотеките и клубовете ще би трябвало да бъдат затворени, в случай че броят на случаите надвиши избран предел, разгласи още канцлерът.

Ситуацията с Covid-19 е „ доста сериозна “, предизвести Меркел. Случаите са доста, имунизирането в Германия е на доста по-ниско равнище, в сравнение с в доста други европейски страни.

„ Разбрахме, че обстановката е доста сериозна и че желаеме да приемем нови ограничения в допълнение към към този момент подхванатите “, сподели Меркел по време на конференция.

Тя съобщи, че четвъртата вълна към момента не е прекратена. Очаква се настояването за наложителна имунизация да влезе в действие от февруари 2022 година, откакто бъде разискван в Бундестага и след насоки от Съвета по нравственос на Германия.

Меркел и нейният правоприемник Олаф Шолц се срещнаха през днешния ден с немските районни водачи, с цел да се договорят за по-нататъшното развиване на страната.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР