Ваксинацията с ваксината на АстраЗенека срещу COVID-19 у нас ще

...
Ваксинацията с ваксината на АстраЗенека срещу COVID-19 у нас ще
Коментари Харесай

Зам.-министър Жени Начева: Възстановяме ваксинацията с АстраЗенека утре


Ваксинацията с имунизацията на " АстраЗенека " против COVID-19 у нас ще бъде възобновена още на следващия ден Това стана ясно на брифинг довечера. От на следващия ден започва още веднъж работата на електронната система за записване, както и имунизирането на лицата, които бяха записани през електронния портал, заяви зам.-министър Жени Начева, представена от bTV.

„ Още довечера ще известим и на следващия ден сутринта тези от лицата, които бяха записани за 12 април за имунизиране, с цел да могат на следващия ден да се явят във имунизационните центрове и да получат своята първа доза от имунизацията. Създадена е организация посредством имунизационните центрове, районните здравни инспекции. Количествата от имунизацията ще бъдат предоставени на съответните места. Допуска се, в случай че има хора, които няма да се явят на следващия ден, също да бъдат имунизирани спомагателен брой лица, които ще се явят или са записани за прилежащи дни – 12-ти, 13-ти април ", добави Жени Начева.

" Има четири значими умозаключение – първото е, че имунизацията „ АстраЗенека” има позитивно съответствие полза-риск; второто е, че няма партиди, в които има отклоняване на качеството, които да бъдат причина за нежелани резултати. Третият извод беше, че тромбоемболичните събития, свързани с използването на тази ваксина, са отхвърлени като цяло, и четвъртият извод е, че остава една дребна, сива зона на подозрения, в която комитета ще продължи изследванията си. " Това съобщи доктор Мария Попова, шеф на Дирекция „ Лекарствена сигурност и клинични изпитвания “ в Изпълнителната организация по медикаментите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР