Ваксинацията намалява с 90 на сто риска от смърт или

...
Ваксинацията намалява с 90 на сто риска от смърт или
Коментари Харесай

Френско проучване: Ваксинацията намалява с 90% риска от смърт и тежки COVID последствия

Ваксинацията понижава с 90 на 100 риска от гибел или настаняване в болница след заразяване с новия ковид при хората над 50-годишна възраст, твърди френско научно изследване.
Изследването е оповестено от научната група " Епи-фар ", която работи в тясна връзка с френското държавно управление.

Експертите са анализирали медицински данни на повече от 22 милиона души, които са над 50-годишна възраст. Половината от тях са имунизирани, а на останалите не е комплициран препарат против новия ковид.

" При имунизираните хора има девет пъти по-малък риск да бъдат настанени в болница или да починат, в сравнение с при неимунизираните, " изясняват откривателите от " Епи-фар ".

Данните удостоверяват наблюдения от Съединени американски щати, Англия и Израел, само че френското проучване е най-мащабното, правено до момента.Учените проучват данни от декември 2020 година, когато във Франция стартира имунизационната акция до юли т.г.

Имунизациите са с най-използваните във Франция ваксини - на фирмите " Пфайзер/Бионтех ", " Модерна " и " АстраЗенека ". Препаратът на " Джонсън енд Джонсън " беше позволен в страната по-късно и не е всеобщо употребен.

От четиринадесетия ден след слагането на втората доза рискът за имунизираните от тежък COVID-19 понижава с 90 на 100, съгласно показаните данни от " Епи-фар ".

Ваксинацията е ефикасна и при разновидността Делта на новия ковид. Тя дава отбрана от тежко изкарване на болестта при 84% от хората на 75-годишна възраст и нагоре, както и 92% при пациентите сред 50 и 75 години. Тези данни са за месец юни т.г., когато този вариант стана преобладаващ във Франция.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР