Ваксинацията на деца от 5 до 11 години срещу COVID-19

...
Ваксинацията на деца от 5 до 11 години срещу COVID-19
Коментари Харесай

Ваксинират деца срещу COVID-19 в Пловдив от четвъртък

Ваксинацията на деца от 5 до 11 години против COVID-19 в Пловдив стартира най-късно в четвъртък, заяви доктор Аргир Аргиров, заместител шеф на РЗИ - Пловдив. Първата доставка на дозите е пристигнала в града под тепетата към 15:30 часа.

Получени са общо 1200 флакона на Pfizer, като те са предопределени за цяла Южна България и следва да бъдат разпределени по РЗИ-та в района. Всеки от тях съдържа по 10 дози, или общо 12 000 ваксини. „ Ако ползата е огромен, ще заявим нужда от доставка на нови. Опция е и в случай че има региони с невисок интерес, да вземем назаем от тях. Няма да има дефицит “, увери доктор Аргиров.

Имунизацията ще се прави в наличието на педиатър, а самата имунизация против COVID-19 на деца от 5 до 11 години ще стартира в две лечебни заведения. Кабинетите ще бъдат ситуирани в УМБАЛ „ Свети Георги” и УМБАЛ „ Пълмед”. От РЗИ допълниха, че на този стадий нямат никакви терзания по отношение на сигурността на имунизациите при използване върху хлапета.

Предстои на следващия ден да се организира среща сред здравната работа в града и двете лечебни заведения, които ще дават отговор за процеса. На нея ще бъде разисквано в детайли по какъв начин ще се прави имунизацията измежду децата.

Ваксинирането е гаранция за прекъсването на разпространяването на болестта и връщането към естествените условия на живот, тъй като интервалът, в който живеем под изолираност и с ограничения продължи прекомерно дълго, разясняват лекари. Очакванията на медиците са близо 1/3 от имунизираните родители у нас да ваксинират и децата си.​
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР