Ваксинация срещу Covid-19, при която ваксината на AstraZeneca се прилага

...
Ваксинация срещу Covid-19, при която ваксината на AstraZeneca се прилага
Коментари Харесай

Комбинация между AstraZeneca и Pfizer за повече антитела

Ваксинация против Covid-19, при която имунизацията на AstraZeneca се ползва като първа доза, а тази на Pfizer/BioNTech като втора доза, покачва равнищата на обезвреждащи антитела шест пъти спрямо сложени две дози на AstraZeneca, демонстрира изследване от Южна Корея, представено от Ройтерс.

В изследването са взели участие 499 медицински служащи - 100, които са получавали смесени дози, 200 са приемали две дози от имунизацията на Pfizer/BioNTech, а останалите са получили по две дози от тази на AstraZeneca.

Всички взели участие в изследването са посочили съществуването на обезвреждащи антитела, които пречат на ковид да попадне в клетките и да се репликира, като резултатът от смесената скица на имунизиране е посочил сходни количества на обезвреждащи антитела, открити и при групата, имунизирана с две дози на Pfizer/BioNtech.

Британско изследване през предишния месец сподели сходни резултати - първа доза на AstraZeneca, последвана от втора на Pfizer е предоставила най-хубав отговор на Т-клетките и по-висок отговор на антитела, в сравнение с при сложена като първа доза ваксина на Pfizer, последвана от втора на AstraZeneca.

Данните от двете изследвания дават спомагателна поддръжка за решението на няколко страни да предложат други възможности на AstraZeneca като втора имунизационна доза, откакто британско-шведската ваксина беше обвързвана с редки случаи на формиране на кръвни съсиреци.

Южнокорейското изследване също по този начин проучва обезвреждаща интензивност по отношение на главните Covid разновидности, които провокират безпокойствие, заяви Корейската организация за надзор и предварителна защита на болесттите (KDCA).

Нито една от изследваните групи не е демонстрирала понижена обезвреждаща интензивност по отношение на Алфа разновидността, разпознат за първи път във Англия, само че обезвреждащият титър понижава с 2,5 до 6 пъти по отношение на разновидностите Бета, Гама и Делта, открити за първи път надлежно в Южна Африка, Бразилия и Индия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР