Ваксинация срещу COVID-19 на деца на възраст от 5 до

...
Ваксинация срещу COVID-19 на деца на възраст от 5 до
Коментари Харесай

За децата: Болница Св. Анна започва да ваксинира

Ваксинация против COVID-19 на деца на възраст от 5 до 11 година ще се прави всеки работен петък от 13 до 14 часа във имунизационния център на УМБАЛ „ Света Анна “. Предвид Новогодишните празници първата допустима дата за имунизация е 30 декември, четвъртък, оповестиха от лечебното заведение.

В болничното заведение е самостоятелен независим вход и кабинет единствено за деца, имунизацията се слага след прелиминарен обзор от педиатър на място. Имунизации се реализират посредством авансово записване на час на тел. 0879 885 100 след предоставени количества на имунизацията на Pfizer от РЗИ.

Особеното е, че тази ваксина е в действителност педиатрична, тя е с изменен състав от позиция на наличието на антигена и разликата е, че тя съдържа три пъти по-малко микрограма в доза от дейното вещество, изясни доцент Ангел Кунчев. Изследвания в Европейската организация по медикаментите демонстрираха, че при трикратно по малко наличия, тя дава същия и съпоставим резултат както имунизацията при възрастни, посочи той.

Флаконите са десетдозови, което усложнява организацията на работа и децата би трябвало да се групират по този начин, че когато се съберат 10, да се употребява флакон. Това е повода разпределянето на имунизациите да е концентрирано в избран брой центрове.
Болница " Св. Анна " ще имунизира деца от 30 декември
Ваксинация против COVID-19 на деца на възраст от 5 до 11 години ще се прави всеки работен петък от 13 до 14 часа във имунизационния ц...
Прочети повече
В България през вчерашния ден дойдоха общо 42 000 дози от педиатричната ваксина на " Пфайзер ": 18 000 в " БулБио-НЦЗПБ " и по 12 000 в РЗИ-Пловдив и РЗИ-Велико Търново. Педиатричните ваксини са разнообразни от тези за възрастните и децата над 12 години.

" Флаконът е с 10 дози, би трябвало малко да се разреди. По друг метод е оцветена капачката на флакона. Малко по-различно е ", изясни проф. Илко Гетов, представител на България в Европейската организация по медикаменти.

Над 15 милиона деца сред 12 и 18 години към този момент са имунизирани в Европейския съюз. Според представителя на България в Европейската организация по медикаментите се чака най-малко една трета от имунизираните родители да имунизират и своите деца.

 

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР