Ваксинационният план с АстраЗенека в България продължава нормално. Това заяви

...
Ваксинационният план с АстраЗенека в България продължава нормално. Това заяви
Коментари Харесай

Проф. Гигов: Поставянето на друга ваксина като втора доза няма научна обоснованост

Ваксинационният проект с " АстраЗенека " в България продължава обикновено. Това съобщи проф. Красимир Гигов, ръководител на Националния имунизационен щаб. Той посочи, че случаите на нежелани реакции в страни от Европейски Съюз след използването ѝ са доста дребен %.
От към 235 хиляди имунизирани с тази ваксина в България няма тежки странични феномени, акцентира той и изясни, че не би трябвало да има проблем при слагането на втората доза, в случай че не е имало и след първата.
 Унгария отсрочва плануваното отваряне на учебните заведения с още 3 седмици Унгария отсрочва плануваното отваряне на учебните заведения с още 3 седмици
Вчера ръководителят на кабинета на унгарския министър-председател Виктор Орбан Гергели Гуляш беше удовлетворен от новината за отварянето на...
По думите му смесването на ваксини, като за втора доза се сложи различен препарат, няма научна аргументираност:
" Ако излезе научно доказателство, ще дадем опция на пациентите да вършат избор в това отношение ".
Проф. Гигов съобщи, че отговорност имат медицинските лица, които слагат имунизацията, без да са " разпитали пациента за неговото положение и без да го прегледат ":
" Всяко лекарство или ваксина крие в себе си някакъв риск. Не можем да кажем, че тази ваксина ще я използваме в зелените коридори, а тази - няма. Всеки доктор, който слага ваксина, би трябвало да се ориентира във опциите... ".
 ЕЦБ: Икономическо злополучие в Европейски Съюз, в случай че се забави възстановителният фонд ЕЦБ: " Икономическо злополучие " в Европейски Съюз, в случай че се забави възстановителният фонд
Правното оборване на Европейския фонд за възобновяване в най-висши съд на Германия може да бъде пагубно за стопанската система на регио...
552 хиляди са имунизирани в България, заяви той и посочи, че дозата за така наречен втора игла се пази за всеки имунизиран с първа.
Има регистрирани единични случаи на имунизирани хора с две дози, след което са се заразили с Covid-19, разгласи проф. Гигов и изясни, че болестта при тях е минало доста леко.
На 16 април в България се чакат първите дози от имунизацията на " Джонсън и Джонсън ", сподели още ръководителят на Националния имунизационен щаб.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР