Ваксинационният план е много добър - следва имунизацията на учителите.

...
Ваксинационният план е много добър - следва имунизацията на учителите.
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Ваксините на Пфайзер убиват и новия щам на коронавируса

Ваксинационният проект е доста добър - следва имунизацията на учителите. Получавам десетки писма от учители, само че дано има малко самообладание. Това съобщи пред Българска национална телевизия проф., шеф на НЦЗПБ и член на Националния действен щаб за битка с ковид.

"Броят на ваксини, които получихме, е съпоставим с Чехия, Холандия и Финландия. Не сме получили малко ваксини ", разкри проф. Кантарджиев.



"Вече от имунизацията на "Пфайзер " можем да създадем 6 дози, а не 5 както до момента. Дозата не се трансформира, просто е задоволителна за шестима души ", разяснява шефът на НЦЗПБ.

"Имаме косвени данни, че новият вариант от Англия е към този момент в България. Но предстоят проучвания ", заяви здравният специалист.



"Кръвта от имунизираните в "Пфайзер " унищожава новият вариант, сочат изследвания. Това значи, че имунизацията работи ", безапелационен бе проф.Тодор Кантарджиев.

"Поръчали сме най-вече дози от имунизациите на АстраЗенека. В Европейска комисия се разисква да има опция за имунизация веднъж с съветската ваксина, различен с АстраЗенека. Китайската ваксина е убита вирусна ваксина. Тя работи, тъй като към този момент е ваксинирана армията в Китай ", съобщи специалистът от НОЩ.

Не антителата след имунизация са значими, а клетъчният имунитет, разкри проф.Тодор Кантарджиев.

"Лятото ще имаме спад на случаите ", разяснява проф. Кантарджиев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР