Ваксинациите срещу Covid-19 в САЩ се е увеличили с повече ...

Ваксинациите срещу Covid-19 в САЩ се е увеличили с повече

Белият дом: 77% от отговарящите на условията американци са получили поне една ваксина

Ваксинациите против Covid-19 в Съединени американски щати се е увеличили с повече от 20%, откакто голям брой институции одобриха условия за ваксина, до момента в който бройката на случаите и смъртните случаи от вируса понижиха, оповестиха в сряда чиновници на управата на Байдън.

Координаторът на Белия дом за Covid-19 Джеф Зиентънс сподели пред кореспонденти, че 77% от отговарящите на изискванията американци, са получили най-малко една ваксина. Степента на имунизация се увеличи с помощта на условията за наложителна имунизация, въведени от частния бизнес, здравните системи, обществените институции и държавните и локалните управляващи, сподели той на брифинг.

Екипът на държавния глава Джо Байдън се бори да победи пандемията от ковид, тъй като огромна част от популацията на Съединени американски щати не престава да се съпротивлява на приемането на безопасни и необятно налични ваксини, написа „ Ройтерс “.

Миналия месец Байдън обяви политики, които изискват множеството здравни служащи и федерални чиновници да получат имунизации против Covid-19 и да накара големите работодатели да имунизират или тестват служащите си ежеседмично, само че федералните разпоредби за използване на задължението към момента се формализират. Някои щати и огромни работодатели към този момент са наложили наложителни ваксини.

Така да вземем за пример кметът на Ню Йорк Бил Де Блазио обяви, че чиновниците на управата на града, които не са имунизирани против Covid-19 до края на октомври, ще бъдат пуснати в отпуск без възнаграждение.

Новото условие се уголемява от предходната политика, оповестена през юли, която изискваше всички градски служащи да бъдат имунизирани или тествани за Covid-19 всяка седмица. Новото обвързване, което не включва алтернатива за тестване, визира към 160 500 чиновници в града и включва полицията в Ню Йорк, както и пожарникари, чиито организации имат по-ниски равнища на имунизация от общата работна мощ.

„ Няма по-огромна привилегия от това да служиш на хората на Ню Йорк и тази привилегия идва с отговорността да пазиш себе си и общността си в сигурност “, сподели де Блазио в изказване за новото предписание. Градът оферира $500 на чиновници, които получат първата си доза в границите на следващата седмица, осведоми The New York Times.

Директорът на американските Центрове за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) д-р Рошел Валенски съобщи, че среднодневният брой на случаите на Covid-19 е понижен с 12% по отношение на миналата седмица, а среднодневният брой на смъртните случаи е намалял с 5%.

Но формалните лица предизвестиха, че даже и да няма възможност нов вид да изпревари мощно заразната делта, която аргументи безпорядък в целия свят, не е време страната да сваля гарда във връзка с вируса, съобщи „ Ройтерс “, представена от economy.bg.

Източник: petel.bg