Ваксинациите срещу Covid-19 в САЩ се е увеличили с повече

...
Ваксинациите срещу Covid-19 в САЩ се е увеличили с повече
Коментари Харесай

Белият дом: 77% от отговарящите на условията американци са получили поне една ваксина

Ваксинациите против Covid-19 в Съединени американски щати се е нараснали с повече от 20%, откакто голям брой институции одобриха условия за ваксина, до момента в който броят на случаите и смъртните случаи от вируса понижиха, оповестиха в сряда чиновници на администрацията на Байдън.

Координаторът на Белия дом за Covid-19 Джеф Зиентънс сподели пред кореспонденти, че 77% от отговарящите на изискванията американци, са получили най-малко една ваксина. Степента на имунизация се увеличи с помощта на условията за наложителна имунизация, въведени от частния бизнес, здравните системи, обществените институции и държавните и локалните управляващи, сподели той на брифинг.

Екипът на президента Джо Байдън се бори да победи пандемията от ковид, тъй като огромна част от популацията на Съединени американски щати продължава да се съпротивлява на приемането на безвредни и необятно налични ваксини, написа „ Ройтерс “.

Миналия месец Байдън разгласи политики, които изискват множеството здравни служащи и федерални чиновници да получат имунизации против Covid-19 и да накара огромните работодатели да имунизират или тестват служащите си ежеседмично, само че федералните правила за използване на задължението към момента се формализират. Някои щати и огромни работодатели към този момент са наложили наложителни ваксини.

Така да вземем за пример кметът на Ню Йорк Бил Де Блазио разгласи, че чиновниците на администрацията на града, които не са имунизирани против Covid-19 до края на октомври, ще бъдат пуснати в отпуск без възнаграждение.

Новото условие се уголемява от предходната политика, оповестена през юли, която изискваше всички градски служащи да бъдат имунизирани или тествани за Covid-19 всяка седмица. Новото обвързване, което не включва алтернатива за тестване, визира към 160 500 чиновници в града и включва полицията в Ню Йорк, както и пожарникари, чиито организации имат по-ниски равнища на имунизация от общата работна мощ.

„ Няма по-голяма привилегия от това да служиш на хората на Ню Йорк и тази привилегия идва с отговорността да пазиш себе си и общността си в сигурност “, сподели де Блазио в изказване за новото предписание. Градът предлага $500 на чиновници, които получат първата си доза в границите на идната седмица, осведоми The New York Times.

Директорът на американските Центрове за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) доктор Рошел Валенски съобщи, че среднодневният брой на случаите на Covid-19 е понижен с 12% по отношение на миналата седмица, а среднодневният брой на смъртните случаи е намалял с 5%.

Но формалните лица предизвестиха, че даже и да няма възможност нов вид да изпревари мощно заразната делта, която аргументи безпорядък в целия свят, не е време страната да смъква гарда във връзка с вируса, съобщи „ Ройтерс “, представена от economy.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР