Ваксината за COVID-19 ще бъде безплатна за българските граждани. Тя

...
Ваксината за COVID-19 ще бъде безплатна за българските граждани. Тя
Коментари Харесай

Здравният министър: Ваксината за COVID-19 у нас ще е доброволна и безплатна

Ваксината за COVID-19 ще бъде безвъзмездна за българските жители. Тя ще бъде доброволна, заяви през днешния ден в Стара Загора министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов, представен от Българска национална телевизия.
Той е в града, с цел да се запознае на място с активността на държавния здравен надзор и основаната от лечебните заведения в района организация за работа в изискванията на пандемия от ковид.
 В България ще се проведат тествания на ваксина против COVID-19 В България ще се проведат тествания на ваксина против COVID-19
В България ще стартира клинично изпитване на ваксина против COVID-19. Това оповестява пред “Труд ” ръководителят на Управителния...
България ще получи 2 300 000 броя ваксини против COVID-19. Те са създадени от фармацевтичния колос " Астра Зенека ", с който Европейският съюз подписа контракт.
Проф. Костадин Ангелов, министър на опазването на здравето:,,Тогава, когато бъде основана такава ваксина, тя ще бъде безусловно безвредна за българските жители. Тя няма да бъде наложителна. Тази ваксина ще се слага безусловно непринудено, по избор на всеки български жител. Тя ще бъде безвъзмездна за всички български жители, които пожелаят да си сложат тази ваксина.
Все още не е ясно по кое време имунизацията ще бъде доставена в България. Това ще стане сега, в който тя издържи всички проби и бъде записана в Европейската организация по медикаментите.
Проф. Костадин Ангелов, министър на опазването на здравето: Това, което ще бъде вкарано на българския пазар, ще е минало всички изпитвания. В България не се изпитва ваксина, няма да се изпитва ваксина върху никакви хора.
 СЗО: 172 страни вземат участие в партньорство за коронавирусна ваксина СЗО: 172 страни вземат участие в партньорство за коронавирусна ваксина
Сто седемдесет и две страни са се включили към интернационалния механизъм COVAX („ Ковакс “), който има за цел да обезпечи н...
С преимущество при слагането на имунизацията ще бъдат уязвимите групи от хора, които са най-застрашени от заразяване с коронавирусна зараза.
Проф. Костадин Ангелов, министър на опазването на здравето: Това са хората над 65-годишна възраст, хората, които имат хронични болести, това са всички чиновници на първа линия. Тяхната цифра е малко над 2 милиона. Такива са и нашите квоти, които сме декларирали за доставянето на тази ваксина.
В края на идната седмица следва видеоконферентна връзка на всички здравни министри от страните членки в Европейски Съюз, на която ще бъдат разисквани всички механизми за доставката на новата ваксина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР