Ваксината в една доза срещу Ковид-19 на компания Джонсън енд

...
Ваксината в една доза срещу Ковид-19 на компания Джонсън енд
Коментари Харесай

FDA: Ваксината в една доза на Джонсън енд Джонсън е ефективна и безопасна

Ваксината в една доза против Ковид-19 на компания " Джонсън енд Джонсън " наподобява безвредна и ефикасна в тествания, удостоверяват чиновници на американското Управление за надзор над питателните артикули и медикаментите (FDA) в документи, оповестени през днешния ден, което проправя пътя й към утвърждение за незабавна приложимост, оповестяват Асошиейтед прес и Ройтерс.

Групата от самостоятелни специалисти на FDA се събира в петък, с цел да реши дали да утвърди имунизацията. Въпреки че не е ангажирано да следва препоръките на своите специалисти, ръководството го направи, когато позволи потреблението на имунизациите на " Пфайзер " и " Модерна ".

В края на януари компания " Джонсън енд Джонсън " разгласи, че имунизацията й против Ковид-19 в една доза е демонстрирала 66 % успеваемост против голям брой разновидности на ковид в огромно проучване, обхванало близо 44 000 души.

Ефективността й варира от 72 % в Съединени американски щати до 66 % в Латинска Америка и 57 % в Южна Африка, където се популяризира нов вид на ковид.

Като цяло успеваемостта на имунизацията за попречване на тежки форми на болестта е 85 %.

Тя може да помогне за увеличение на доставките и опростяване на имунизационните акции, защото не изисква слагането на втора доза, нито тя би трябвало да бъде доставяна при доста ниски температури.

По-рано този месец дъщерното сдружение на " Джонсън и Джонсън " (Johnson & Johnson) - Janssen-Cilag International N.V. подаде заявление в Европейския съюз за условно позволение за стартиране на пазара на създадената от компанията ваксина против ковид, наречена Covid-19 Vaccine Janssen.

Европейската организация по медикаментите (EMA) означи, че нейната Комисия за медикаменти за хора (CHMP) ще прегледа заявката по " интензивен график ", защото към този момент е направил оценка на някои данни в действително време и в този момент ще прегледа ефикасността, сигурността и качеството на имунизацията. Евроагенцията по медикаментите също по този начин акцентира, че може да даде мнение доникъде на март 2021 година при изискване, че " данните на компанията за ефикасността, сигурността и качеството на имунизацията са задоволително изчерпателни и ясни ".

Европейска комисия ще бъде подготвена да даде позволение, незабавно щом ЕМА даде позитивно научно мнение.

Брюксел към този момент е поръчал 200 милиона дози от препарата на " Джонсън и Джонсън " с алтернатива за спомагателни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР