Ваксината срещу морбили, паротит и рубеола, позната като ваксина MMR

...
Ваксината срещу морбили, паротит и рубеола, позната като ваксина MMR
Коментари Харесай

Учени разкриха защо децата са защитени от коронавирус

Ваксината против морбили, паротит и рубеола, позната като ваксина MMR II, може да подейства като щит против досега, в който имунизациите за COVID-19 станат налични за популацията. Това е една от другите възможности, които се оферират за прекъсване на разпространяването на ковид, съгласно ново изследване, оповестено в научното списание „ mBio “, написа Дарик.
Досега специалистите бяха повдигнали този въпрос като елементарна догадка, само че новото изследване дава и доказателства, че равнищата на антитела от клас IgG против ковид при пациенти, имунизирани с MMR ii, създадени от Merck, са в противоположна пропорция с тежестта на болестта при пациенти, излекувани от заболяването. Тази ваксина съдържа вариант на морбили Edmonston, вариант на заушка Jeryl Lynn (ниво В) и вариант на рубеола Wistar RA 27/3.
 Проф. Гайдарски: Който твърди, че имунизациите ще ни спасят, не е честен човек Проф. Гайдарски: Който твърди, че имунизациите ще ни спасят, не е честен човек
" Глупаво е човек да се лекува по телефона или да се лекува по инструкции от близки и познати. В никакъв случай такова лекуване не би трябвало д...
„ Получените данни демонстрират, че MMR имунизацията може да бъде защитна стена против COVID-19. Това може също да изясни за какво децата имат доста по-ниска периодичност на заболяване от COVID-19 от възрастните, както и доста по-ниска смъртност. Повечето деца получават първата си MMR ваксина на възраст сред 12 и 15 месеца и втора - сред 4 и 6 години “, изясни шефът на екипа на проучването Джефри Е. Голд.
За да извършат това изследване, откривателите разделят 80 души на две групи. В първата са 50 души, родени в Съединени американски щати, с МMR антитела от имунизацията MMR II. Във втората група са останалите 30 доброволци, които не са получили имунизацията MMR II, само че които имаха MMR антитела след боледуване от морбили, заушка или рубеола.
Използвайки данни от тези групи, откривателите откриват, че колкото по-високо е равнището на антителата от заушка, основани от имунизацията MMR, толкоз по-ниска е тежестта на коронавирусната зараза, без значение от възрастта на пациента. " Това е първото имунологично изследване, което прави оценка връзката сред имунизацията MMR II и COVID-19 “, добавя съавторът на проучването Дейвид Дж. Хърли, професор и молекулярен микробиолог от Университета на Джорджия. „ Ваксината MMR II се смята за безвредна ваксина с доста малко странични резултати. А в случай че тя дава спомагателна изгода от попречване на инфекцията за COVID-19, от попречване на нейното разпространяване, понижаване на тежестта на болестта или композиция от всички тези изгоди, тогава става дума за намеса с доста висока успеваемост при невисок коефициент на риск “, заключава специалистът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР